polska1 Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Napisano 14 Czerwiec 2010 Witam.Prosze o jakies szersze informacje.Czy to polski sprzet?
damian. Napisano 15 Czerwiec 2010 Napisano 15 Czerwiec 2010 Tu masz link do identycznej, no może prawie... (zniszczona)http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=618965#618965Jeżeli możesz to podaj dokładne wymiary, przede wszystkim długość oraz wymiary stopki- chciałbym swoją w przyszłości połączyć.
fiku Napisano 16 Czerwiec 2010 Napisano 16 Czerwiec 2010 W spisach, instrukcjach sprzętu łaczności czy tez w warunkach technicznych nigdy nie trafiłem na jakieś standartowe drabiny. Bo i w warunkach bojowych pewnie wygodne by nie były. Do tego były słupołazy. Ale w warunkach pokojowych" pewnie jakiś używali.Widziałem kiedyś fajną składaną, drewnianą drabinę przechowywaną od przedwojny razem z typowo polskimi bębenami, noszakiem i rososzką.
polska1 Napisano 16 Czerwiec 2010 Autor Napisano 16 Czerwiec 2010 właśnie tak to jest nie ma dobrych opracowań przedwojennego sprzętu.wrzuciłem ja na id z ciekawości co powiedzą inny.Jest to już nie pierwsza drabina tego typu jaka wpadła mi w ręce, na każdej jest lakier ochronny khaki podkład pomarańczowy jednak odbioru czy jakiś punc nie spotkałem.Ta ze zdjęcia jest w komplecie ze słupami- podpórkami
polska1 Napisano 17 Czerwiec 2010 Autor Napisano 17 Czerwiec 2010 8total4- gratuluje błyskotliwej myśli.Nie mam więcej pytań!!!Resztę chłopaków pozdrawiam.
8total4 Napisano 17 Czerwiec 2010 Napisano 17 Czerwiec 2010 przykro mi, ale taka jest bolesna prawda :)nie wszystko miało jeden wzór i ustaloną ścisłą formę.udowodnisz że przedmiot nie mógł zostać pomalowany wojskową farbą wtórnie, nawet po wojnie, kiedy to z magazynów pozbywano się wszystkiego co sanacyjne ??nie zapomnij od razu przebadać węglem 14C.niektórym jak widać nie jest w smak, kiedy napisze się prawde.bez pozdro.
8total4 Napisano 17 Czerwiec 2010 Napisano 17 Czerwiec 2010 lakier nie czyni przedmiotu wojskowym, bo równie dobrze ktoś mógł mieć z wojska jakiś nadmiar farby i pomalował sobie ot tak.poza tym zawsze mogła cywilna drabina zostać zmilitaryzowana, a i polecam zapoznać się z treścią sformułowania sprzęt nieregulaminowy" zanim zacznie się narzekać na brak dobrych opracowań.w porównaniu z niektórymi armiami, to WP jest opracowane wręcz cudownie.pozdrawiam.
polska1 Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Napisano 18 Czerwiec 2010 8total4 nie chodzi o prawdę bo to spekulacje bez pokrycia.Moim zdaniem wystarczy troszkę pomyśleć.Ja wiem w 100% cóż to za przedmiot- myślałem ze są ludzie którzy powiedzą mi coś więcej o nim.Gdzie ty widziałeś te cudowne opracowania?- chętnie rzucę okiem.Zaraz wyjdzie ze zbiór łączności który tworzyłem od wielu lat składa się z przedmiotów nieregulaminowych:-).Dziękuje za wszelkie informacje odnośnie tego przedmiotu dla mnie to wystarczająca id.pozdrawiam
Pytanie
polska1
Witam.Prosze o jakies szersze informacje.Czy to polski sprzet?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.