mmaarreekk Napisano 7 Czerwiec 2010 Autor Napisano 7 Czerwiec 2010 Witam.Miałbym pytanko do Was , miłośnicy historii.Czy ktoś z Was mógłby mi podać link lub przesłać mailem dokładną mapkę przebiegu linii frontu z 1914 roku na Jurze krakowsko-częstochowskiej,chodziło by mi głównie o jej środkowy rejon.Mój adres to bagration@onet.pl Z góry dziękuję i przepraszam za ewentualne błendy,jestem nowy na forum.
8total4 Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 której linii frontu?po cofnięciu się Rosjan spod granicy?chętnie podyskutuję na ten temat, nie mniej jednak upraszam kogoś z modów z uprawnieniami, do przeniesienia wątku ku działowi Wojny Światowe".pozdrawiam.
8total4 Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 zawsze mozna nanieść samemu.. ;)Wojska rosyjskie rozciągały się mniej-więcej po linii Radomsko-Miechów..Wojska Państw Centralnych - mniej-więcej po linii Nowa Brzeźnica-Częstochowa-Olsztyn-Mrzygłód- i dalej na Krakówz literatury Wielka Wojna na Jurze" P. Orman, K. Orman.pozdrawiam.
waldi169 Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 może to Ci pomożehttp://www.wielkawojna.az.pl/galeria21.php?nr=31zdrów
waldi169 Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 http://www.wielkawojna.az.pl/galeria21.php?nr=30i chyb jeszcze to
mmaarreekk Napisano 8 Czerwiec 2010 Autor Napisano 8 Czerwiec 2010 Dzięki wszystkim za pomoc.Pozdrawiam.
stefanzz Napisano 8 Czerwiec 2010 Napisano 8 Czerwiec 2010 Ja mam taka mapkę. Całkiem możliwe, że z ODKRYWCY.
Kamil1994 Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Przyłącze się do wątku...Również interesuje się bardzo tym tematem więc jeśli ktoś posiada jakieś informacje lub mapy niech pisze.kamcio226@onet.plpzdr.
Kamil1994 Napisano 9 Lipiec 2010 Napisano 9 Lipiec 2010 Jeśli ktoś posiada jakieś informacje lub mapy niech pisze.kamcio226@onet.plpzdr.
p121 Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Ja chodziem po wszystkich lasach do 40km od Krakowa,odkryłem 2 nie znane pola bitwy gdzie żołnierze padali setkami.Podałem te miejsca parę lat temu i teraz w okopach gdzie było np 30 łusek na 1metr obecnie jest 1-2....(las Goszcza(pod Goszczą) ,i słomiana (Maszków).Dobrze znam teren pod samym Krakowem do wysokości Wolbromia. Tu dokładnie mogę narysować linie frontu na mapie ,czy czasem gdzie była jaka dywizja ale to chyba wszystko da sie znaleść w internecie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.