marv Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 Sid gdyby jabel był ieco" lepszy od MD to wątpię czy chwycił by na takiej głębokości.
Hebda Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 sid,ja chętnie bym go wygrzebał,przynajmniej rurki bym wziął do hsa bo mi się złamały:)chyba sie komus zażółci:D:D
sid30 Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 marv dlatego napisałem nieco :))) bo jednak co nieco łapie:) ps jabla tez przerabiałem i twierdze ze szkoda kasy czasu i nerw na md i jabla
pawel2213 Napisano 11 Czerwiec 2010 Autor Napisano 11 Czerwiec 2010 zrezydnowałem z tego jabla i mam pytanie : Czy wykrywacz Traper ma dobre osiągi i czy warto go kupić ?
michal1514 Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 Hmm sam kiedyś się zastanawiałem nad kupnem trapera.Połowa osób mi odradzała a połowa zachęcała.Zasięgi ma chyba dobre.Poczytaj na forum co nieco już o nim pisali ;P.
Kleeberczyk Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 Nadaje się to na puszki po piwach... Jedyny konkret w podobnej cenie to Garrett ace 150.
Ziemianka Napisano 12 Czerwiec 2010 Napisano 12 Czerwiec 2010 Ja miałem MD'ka i chodzilem po polu i gwozdzia wykopalem..Kupilem ace 150 i wszedlem na te same pole i odrazu sygnał, kopiejka, plomba i luseczki.Md tego nie wykrył.Podsumowanie:MD to złom xd
ernestix Napisano 12 Czerwiec 2010 Napisano 12 Czerwiec 2010 Ja biegam z Jablem i fakt nakopać się trzeba, ale osiągi jednak ma. Kumpel biega z MD'kiem po przejściach(jest 2 użytkownikiem) i takie porównanie: łuska 7,92x33: jabel 10cm wyszła bez problemów, ta sama łuska na 10 cm MD'kiem-ani śladu sygnału. Różnice widać też na monetach:). Choć generalnie biegamy ekipą za militarką widać przewagę Jabla i to na tyle mimo braku dyskryminacji że naprawdę warto za niego zapłacić te 150-200zł zamiast MD'ka:P MDk zdaje egzamin...przez pierwsze 2 miesiące potem wysiada. Jabel??Cały czas te same głębokości wykrywania:). Konkluzja:jeśli nie masz kasy(bo to 100-150zł różnicy to dla Ciebie bariera nie do przekroczenia) na ace a zamierzasz biegać głównie za militarką, to kup Jabla:) z czystym sumieniem mogę polecić:) Nakopiesz się to fakt ale na pewnych miejscówkach efekty są:P. MD po miesiącu- dwóch się zepsuję:P
Klucznik Napisano 12 Czerwiec 2010 Napisano 12 Czerwiec 2010 Ja to kupilem bo kosztowal 10 Eur.Mialem zamiar wmontowac do srodka Now..Ale znalazl sie chetny do szukania na 10 cm na plazy i nawet lepiej znalazl jak ja F75.Dobry fart i MD i jestes milioneremK.z K.
Hebda Napisano 12 Czerwiec 2010 Napisano 12 Czerwiec 2010 pawel2213,śmigałem z MD,miałem samoróbke Pi,potem poczciwego Jabelka,stwierdziłem dość kopania śmieci,myślałem nad czymś do 1000zł,tyle miałem funduszy na sprzęt,czytałem wątki o traperze i inych z tej firmy,o proximie,itp.Nastawiałem się głównie na militarkę,wybrałem smętka,nie narzekam na znaleziska:)to był dobry wybór,kolorki łapie b.ładnie,można ustawić odrzucanie stalowych śmieci których miałem pełno na poprzednich wykrywkach.Jak militarka i kolorki"to smętek bez gadania:)jak kolorki i militaria"to sądze że proxima(nie miałem,widziałem u innych w akcji i tak wnioskuje po tym co trafiliśmy) do samych kolorków to najlepiej ace250 bez dwóch zdań.
pawel2213 Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 ja potrzebuje tylko do militarki. Czyli brać Jabelka ???
pawel2213 Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 tylko .że na allezło nigdzie go niewidzę
Kleeberczyk Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 I tak od razu nie zobaczysz. To nie md, że wala się po allegro jak kamienie na ziemi.
Kleeberczyk Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Możesz zawsze kupić nowego, tyle, że to wydatek rzędu 900zł. Napisz na priv to mogę podać namiar na P.Smętkowskiego. Jak nie chcesz nowego to szukaj w ogłoszeniach na Odkrywcy może jeszcze coś jest.
pawel888 Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Jakiś deficyt z używanymi smętkami". W ogłoszeniach co najmniej kilka ogłoszeń kupna.Widać że Ci co kupili nie sprzedają od razu, jak co poniektóre rodzime sprzęty :)A poluj na Hs-3, na pewno się nie zawiedziesz. <pozdro
Hebda Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 dziwisz sie?hsa trudno złapać:)ja na swego szrota polowałem z 2 miesiące,może ten kto go sprzedał jest na forum,choler wie:)kol od pierwszej wykryki jest,i tego slikonu nie wybacze:D
Tofil Napisano 10 Lipiec 2010 Napisano 10 Lipiec 2010 Ja tez miałem kupić MD ale dzięki koledze kupiłem smętka i jestem zadowolony.Dziwicie się że ludzie kupują MD????,Dobra reklama to podstawa.Pozdro.
Cpt.Nemo Napisano 10 Lipiec 2010 Napisano 10 Lipiec 2010 Nie, to nie dobra reklama" to ogromna naiwnosc kupujacych, ktorzy kupuja a dopiero potem przychodza m.inn. tu pochwalic sie co kupili :)Tak jak by nie mieli przed zakupem czasu sprawdzic na jakims Forum na jaki szajs chca wyrzucic swoje pieniadze.
demon2481 Napisano 26 Sierpień 2014 Napisano 26 Sierpień 2014 Witam.Ja od niedawna jestem posiadaczem EA 350. Kupiłem głównie dzięki opiniom i poradom. Jak się sprawdzi ego nie wiem gdyż dopiero jeden raz byłem na poszukiwaniach ale zapalnik od granatu i czubek od pocisku niemieckiego wpadły.
alex_2013 Napisano 28 Sierpień 2014 Napisano 28 Sierpień 2014 kiedys mialem to przez chwile, no zabawka nic więcej, dzis szkoda by było czasu z tym wyjść, lepiej kupić kijki do nordic walking,większy pożytek;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.