Skocz do zawartości

problem z garret ace 250

vaay

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam. mam mały problem. od zeszłego sezonu posiadam garreta ace 250 ze standardową cewką, ale pojawił się problem. otóż przy jakimkolwiek kontakcie cewki z roślinnością daje ona sygnał jak przy znalezisku. co dziwniejsze gdy cewka jest wilgotna, takie problemy nie występują. z góry dziękuje za pomoc.
Napisano
Kabel jest owinięty wokół sztycy ciasno? Sprawdź kabel w miejscu wchodzenia do sondy poruszaj zobacz czy coś się dzieje a poza tym sprawdź wtyczkę od sondy i gniazdo. Pozdrawiam
Napisano
To ostatnio kolejne ace z tym problemem.
Proponuje zadzwonic do serwisu i powiedziec, ze wykrywka wzbudza sie przy udezeniu w mokra trawe. 2 moich kumpli kupilo nowe ace i od poczatku takie problemy.
Napisano
Pewnie chodziło mi o naruszenie obudowy cewki. Ewentualnie uszkodzenie wejścia kabla. Trzeba by spojrzeć w którym miejscu jest łączona cewka. Powiem szczerze ze nie pamiętam bo kanarka sprzedałem ze 3 lata temu.
Napisano
Ja tam nie słyszałem żebym się cewki rozszczelniały ze swoim chodziłem 3 lata i nic się nie rozszczelniło. Moim zdaniem padają te płytki z procesorami co są w cewce mniej więcej pod tą naklejką. Ja kupiłem na necie dużą cewkę do swojego i było wszystko git a nagle zwariowała zupełnie, dawała sygnały ciągle wystarczyło tylko podpiąć i juz seria jak z pepeszy. Dodam że cewka była w stanie idealnym zero uszkodzen.
Napisano
mam ten sam problem caly czas piszczy nie wiem o co chodzi???piszczy jak bym znalazł czołg mysle ze cos jest nie tak z gniazdem zmienilem cewke bo myslalem ze cos nie tak z cewka ale to samo od poczatku jest cos n ie tak;/
Napisano
Ciekawe dlaczego problem pojawia się najczęściej w czasie kiedy jest najwyższa trawa:)
Weź kolego sprzęt w miejsce gdzie jest czysto". Włącz wykrywkę i rusz(wystarczy lekko, przy czułej wykrywce) kabelkiem przy wejściu do cewki. Gdy nie pojawi się sygnał to powinineś się martwić:)
Napisano
inic mi ie da ze bede mial zle zdanie o tym dystrybutorze jak mi wysla z gawrancji zepsuty sprzet a opinie maja gzies?? bede mial problem gdzie naprawic wykrywacz na wlasna reke

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie