vaay Napisano 2 Czerwiec 2010 Autor Napisano 2 Czerwiec 2010 witam. mam mały problem. od zeszłego sezonu posiadam garreta ace 250 ze standardową cewką, ale pojawił się problem. otóż przy jakimkolwiek kontakcie cewki z roślinnością daje ona sygnał jak przy znalezisku. co dziwniejsze gdy cewka jest wilgotna, takie problemy nie występują. z góry dziękuje za pomoc.
wzllubin Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 Kolego ja tez mam taki problem z cewka i nie weim co na to poradzic.
vaay Napisano 2 Czerwiec 2010 Autor Napisano 2 Czerwiec 2010 hmm... a czy przy zmianie cewki na większą nadal występuje ten problem?
tomala_kikol Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 Kabel jest owinięty wokół sztycy ciasno? Sprawdź kabel w miejscu wchodzenia do sondy poruszaj zobacz czy coś się dzieje a poza tym sprawdź wtyczkę od sondy i gniazdo. Pozdrawiam
woytas Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 To ostatnio kolejne ace z tym problemem.Proponuje zadzwonic do serwisu i powiedziec, ze wykrywka wzbudza sie przy udezeniu w mokra trawe. 2 moich kumpli kupilo nowe ace i od poczatku takie problemy.
Villmark Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 Rozszczelniona cewka , częsta przypadłość ACE.
1szybki Napisano 6 Czerwiec 2010 Napisano 6 Czerwiec 2010 co znaczy ozszczelniona cewka"?mógłby kolega coś więcej powiedziećw którym miejscu się może rozszczelnić cewka w250tce
Villmark Napisano 6 Czerwiec 2010 Napisano 6 Czerwiec 2010 Pewnie chodziło mi o naruszenie obudowy cewki. Ewentualnie uszkodzenie wejścia kabla. Trzeba by spojrzeć w którym miejscu jest łączona cewka. Powiem szczerze ze nie pamiętam bo kanarka sprzedałem ze 3 lata temu.
desmo_sm Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 Ja tam nie słyszałem żebym się cewki rozszczelniały ze swoim chodziłem 3 lata i nic się nie rozszczelniło. Moim zdaniem padają te płytki z procesorami co są w cewce mniej więcej pod tą naklejką. Ja kupiłem na necie dużą cewkę do swojego i było wszystko git a nagle zwariowała zupełnie, dawała sygnały ciągle wystarczyło tylko podpiąć i juz seria jak z pepeszy. Dodam że cewka była w stanie idealnym zero uszkodzen.
rufa Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 witam.mój ace 250,już trzeci sezon jest topiony[sonda] do 2 metrów pod wodą i nadal trzyma się dzielnie.
soomebody20 Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 mam ten sam problem caly czas piszczy nie wiem o co chodzi???piszczy jak bym znalazł czołg mysle ze cos jest nie tak z gniazdem zmienilem cewke bo myslalem ze cos nie tak z cewka ale to samo od poczatku jest cos n ie tak;/
soomebody20 Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 tam pracuja idioci dzwonilem i przedstawilem sytuacje i powiedzieli ze nie ma takiej mozliwosci !!!!idioci!!!!!
karpik Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 Ciekawe dlaczego problem pojawia się najczęściej w czasie kiedy jest najwyższa trawa:)Weź kolego sprzęt w miejsce gdzie jest czysto". Włącz wykrywkę i rusz(wystarczy lekko, przy czułej wykrywce) kabelkiem przy wejściu do cewki. Gdy nie pojawi się sygnał to powinineś się martwić:)
soomebody20 Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 bardzo ciekawe a wracajac do sprawy to nawet nie muszem ruszac kablem przy gniezdzie bo i tak sam piszczy przy wlaczeniu;/
soomebody20 Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 a czy to moze byc wina ze chodze na acu 1.2 v??
woytas Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 Jeden z serwisantow -( moze sie odezwie) stwierdzil ze takie cos jest mozliwe (ale nie dopuszczalne).
woytas Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 dobra dobra :)Ja caly czas sie przy tej mokrej trawie upieram bo acki pojda do serwisu
soomebody20 Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 inic mi ie da ze bede mial zle zdanie o tym dystrybutorze jak mi wysla z gawrancji zepsuty sprzet a opinie maja gzies?? bede mial problem gdzie naprawic wykrywacz na wlasna reke
tomala_kikol Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 witam.mój ace 250,już trzeci sezon jest topiony[sonda] do 2 metrów pod wodą i nadal trzyma się dzielnie."Kol. Rufa gdzieś ty dostał sondę z tak długim kablem?:DZdrów
Graudenz 18 Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 Jest nowy model kanarka wersja akła podwodna? 2 metry pod wodą łohohoho...
karpik Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 S- sprawę zgłaszasz gdzie trzeba" ominąłeś.http://www.uokik.gov.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.