orm26 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 Witam,Panowie potrzebuje Waszej pomocy. dziś dostałem menażkę z takimi grawerami. Prawdopodobnie pochodzi z jakiegoś obozu jenieckiego. Ktoś może przetłumaczyć teks?
Poszukiwacz bunkrów Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 zdjęcie przykrywki od menażki:Na pamiątkę mojego obozu jenieckiego USA,Bohl Iggelheim,od 17.04.45 do 10.06.45"zdjęcie menażki:Ciągle milczałeś gdy źli ludzie odbierali miłość"
Hebda Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 super by było gdyby znalazło się tam nazwisko,albo nr wojskowy..może amerykaniec jeszcze żyje,albo rodzina:)
danieloff Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 Amerykaniec? Hebda, czytaj ze zrozumieniem...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 I przyjrzyj się obrazkowi na przedostatnim zdjęciu.
orm26 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 kolega ją znalazł i mi przyniósł. na górnej częsci są jeszcze dwa napisy, napisane bardzo piekną kaligrafią 1. glucklich ist wer vergibt was nichtmehr zu anderen ist2. Einmal werd ich bei Dir sein ( na górze są 2 serca razem połączone i napisy Hab mich w jednym a w drugim Lieb)
orm26 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 Poszukiwacz bunkrów dziękuję za pomoc. Ciekawi mnie jszcze znaczek na tej menażce. Czy to jakieś inicjały czy coś w formie swastyki?
Daro Shadow Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 ciekawe kiedyś w zeszycie rysowałem takie znaczki jak na foto 2 i 5. Ciekawe co to znaczy... Manierka bardzo ładna.
Poszukiwacz bunkrów Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 Do kol Daro.Ten znaczek nazywa się swastyka.Znaczek w formie swastyki to mogą być inicjały T.S.A tekst to:1)Szczęśliwy ten, kto daje to, co już jest nie do innych"2)awsze będę z Tobą" (pierwsze serce:Masz mnie"drugie:Kochana")
orm26 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 też mi się skojarzyło z literami T.S. Jeszcze raz dziękuję za pomoc
orm26 Napisano 1 Czerwiec 2010 Autor Napisano 1 Czerwiec 2010 Witam,Panowie potrzebuje Waszej pomocy. dziś dostałem menażkę z takimi grawerami. Prawdopodobnie pochodzi z jakiegoś obozu jenieckiego. Ktoś może przetłumaczyć teks?
adamusek2009 Napisano 1 Czerwiec 2010 Napisano 1 Czerwiec 2010 Kolego odczytaj tekst i przepisz. :) użyj słownika lub translatora.Ale zapodaj tekst bo na foto kiepsko widac
Pytanie
orm26
Witam,
Panowie potrzebuje Waszej pomocy. dziś dostałem menażkę z takimi grawerami. Prawdopodobnie pochodzi z jakiegoś obozu jenieckiego. Ktoś może przetłumaczyć teks?
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.