Nirven Napisano 31 Maj 2010 Autor Share Napisano 31 Maj 2010 Prosze o pomoc w drobnym problemie. Kupiłem farbę i pomalowałem swoją salamndrę" na zielono. Farba wd. Pani ze sklepu miała być matowa, ale po pomalowaniu hełm trochę się świeci. Pytanie - co można zrobić aby go zmatowić? Świecący hełm nie jest zbyt realistyczny...przepraszam jeżeli wybrałem zły dział, ale jestem tu nowy i prosze o wyrozumiałość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 papier scierny 1000 plus woda i jedziesz spokojnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 Lub zwykły lakier matowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 Mógłbyś zapodać jakieś fotki? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruspe Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 Papier ścierny. I nie żałuj bo jeszcze wypolerujesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viras Napisano 2 Czerwiec 2010 Share Napisano 2 Czerwiec 2010 Farbę pomieszać z talkiem. To ją zmatowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nirven Napisano 4 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Dzięki za wszystkie rady - już jest lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 11 Czerwiec 2010 Share Napisano 11 Czerwiec 2010 jeszcze jeden dobry sposób na matowienie farby, jeśli jest ona na rozpuszczalnikach organicznych to dodatkowo rozcieńczyć ją denaturatem, kolega tak pomalował ramę i z farby zwykłej czarnej zrobił się czarny matowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.