kres Napisano 31 Maj 2010 Autor Napisano 31 Maj 2010 Informacja, o tym że dwóch 14-latków z Żółkiewki w powiecie krasnostawskim posiada prawdziwe pistolety mogła wydawać się nieprawdopodobna. Policjanci jednak ją sprawdzili. Rzeczywiście dzieciaki posiadały nie tylko broń, ale i kilkanaście sztuk amunicji. Z jednego z pistoletów strzelali.Broń jest już policyjnym magazynie. Jakim sposobem trafiła w ręce dzieci? – Chłopcy przyznali, że pistolety wraz z amunicją znaleźli na terenie niezamieszkałej posesji – mówi Marzena Skiba, rzecznik krasnostawskiej policji. – Były schowane w metalowym pudełku po czekoladkach. – Nieświadomi zagrożenia oddali z niej kilka strzałów, na szczęście celując tylko w rzekę.Zabezpieczona broń zostanie poddana specjalistycznym badaniom. Chodzi o sprawdzenie jej pochodzenia i tego, czy nie była używana do celów przestępczych. Prawdopodobnie oba pistolety zostały wyprodukowane przed II wojną światową. Jeden z nich jest wciąż w pełni sprawny.– W przypadku znalezienia broni niewiadomego pochodzenia, pocisku, niewybuchu, niewypału lub innych przedmiotów z wyglądu niebezpiecznych, należy natychmiast powiadomić najbliższą jednostkę policji – podkreśla Marzena Skiba. – Pod żadnym pozorem nie wolno takich przedmiotów dotykać, przemieszczać czy się nimi bawić. Takie zabawy mogą mieć tragiczny finał - ostrzega.http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100531/CHELM/1330982ten z prawej to chyba Frommer Stop, a z lewej?
rajek Napisano 31 Maj 2010 Napisano 31 Maj 2010 Tak ten z prawej to na pewno Frommer 9mm a ten z lewej jak by Ortigies lecz to nie jest to.
vojtaz2 Napisano 31 Maj 2010 Napisano 31 Maj 2010 Broń trafi do CLK a później do muzeum lub na alezło, bo już visa widziałem na alezło
jacenty2004 Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 ten z lewej to jakby srebrny cały ,a kawałek to czarny chyba ma ...jest tu ktoś z fejsbóka bo sie trohe pogubiłem ale to hyba karabin jest jakiś taki ...na metalowy wygląda ...
stg1971 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 dokładnie nie widziałem fotek ale to fromer lub sigsałer kal 7,65 mm.jeszcze raz dokładnie zobaczę,
stg1971 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 cienkie fotki ale ten pierwszy to astra,na podstawie takich fotek to ciężko coś ustalić,na pewno oksyda zeszła już dawno i była już oliwiona,zdolni 14 latkowie.ale nie widzę tu żadnej 9mm.
stg1971 Napisano 4 Czerwiec 2010 Napisano 4 Czerwiec 2010 hiszpańska cebra to 1 model i węgierski fromer kalibru 7,65 mm.
bastus0 Napisano 26 Czerwiec 2010 Napisano 26 Czerwiec 2010 Fromer...wiem z przykrej obdukcji własnej.....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.