Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.VII

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Gutek ale ta szuflada była też chyba z klamerkami ?:) nie bądźcie tacy skromni :) - ale dzięki fakt z klamry jestem zadowolony -z nakładanym to 4 a 5ta czeka na orła -był ale uciekł :):)
  • Odpowiedzi 231
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Cześć. To i jak pochwalę się moją skromną kolekcją klamer . 3 x austryjackie , 1x wh po przejściach , 1x stalowa żandarmerii i 1 x hak .

Napisano
countryb ok.za twoim pozwoleniem wkleję twoją klamrę ale jutro - dzisiaj jestem w pracy :)

michal16 stalówka żandarmerii jak na wykop fajny stan -pozdro
Napisano

Z opóźnieniem, ale jest - wrzucam fotkę rewersu klamerki Kolei Jekaterynburskiej. Niech was nie zwiedzie ta dziwna zielona patyna - klamerka jest OK, oryginał, chociaż była trochę nieumiejętnie czyszczona.

Napisano
No huku klamerka jest naprawdę fajna..... jak ja ją mogłem przeoczyć :)) no ale może to i dobrze bo jak byśmy razem licytowali ją to cena by już była nie tak fajna. Pozdro
  • 2 weeks later...
Napisano

wiem że nie często się trafiają, ale czy mógłby ktoś potwierdzić że klamry te nosili podoficerowie? Czy była to jakaś klamra paradna

Napisano
to pewnie jest klamra szkolna, a ja zapraszam do działu id.
ps. cbndm, fajna ilościówka, ale wydaje mi się że nawet 1/4 z tych klamer nie wykopałeś własnoręcznie..

pozdro.
Napisano
cbndm - to jest klamra Kolei Władykałkawskiej", tak jak napisał dado373.
Tutaj link do strony kolekcjonera tematyki kolejowej z Rosji:
http://www.kokarda.narod.ru/photoalbum.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie