huk 100 Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 link do poprzedniej części http://odkrywca.pl/kolekcje-klamer-vol-vi,666574.html#666574 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 Klamra Carskich Kadetów Szkoły Oficerskiej Piechoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Aj, waj!!! Huku, skąd zdobyłeś tę wspaniałą klamerkę? Zapewne import z Rosji? Po tym, jak ostatnio klamra artylerii grenadierów (nota bene trochę iepewna", jak dla mnie...) poszła na All. za ponad 1000zł, nawet nie próbuję zgadywać, ile trzeba by dać za taką jak Twoja. Przyjmij moje szczere gratulacje, piękny okaz do zbioru! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 http://www.allegro.pl/item1030757360_klamra_kadetow.htmlKlamerka z Allegro ładny fant, brakujące ogniwo w kolekcji.. :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Piękna blaszka niestety nie moja :((( mam nadzieje że kolega się nie obrazi jak wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Zdrowiutka klamerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 WERX - tanio poszła, przegapiłem:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Cena nawet przyzwoita ale cóż nie dane mi było jej kupić za bardzo się czaiłem ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 oczywiście że to nie tajemnica -nabyłem uważam że dałem dużo taniej niż się spodziewałem , a ta klamra grenadierów artylerii oczywiście że to była kopia - śmiałem się jak ją podbijali pewni gostkowie ale kto kupił to już nie ujawnię - podejrzewam :) WERX - jak najbardziej dawaj fotki -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 mam jeszcze cosik w zanadrzu ale do zakończenia operacji" nie mogę nic pokazać -ale to już nie długo :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 huk napisz choć troszkę co ta za cudo Austria, Rosja bo jak operacja" nie wyjdzie to nie dowiemy się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 spoko -jak nie wyjdzie to nie wyjdzie :) i tak napiszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 WERX - ta nakładana Austria też cudna, tylko nawet pomimo tak dobrego stanu trzeba na nią uważać podczas czyszczenia i konserwacji - haczyki trzymające orła są bardzo kruche! A i sam orzeł jest dość delikatny - dlatego zapewne były to klamry galowe/wyjściowe/indywidualne, gdyż w warunkach polowych orzeł zostałby natychmiast oderwany lub zgubiony. Piękna i rzadka sztuka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Maj 2010 Autor Share Napisano 20 Maj 2010 nie mam wiadomości aby to były klamry wyjściowe lub paradne - to były normalne klamry jedynie cynkowe były na posiadaniu strzelców tyrolskich - a co do niklowanych mam sygnały iż były to klamry żandarmerii lub właśnie paradne ... no może podoficerskie :):) ale wy może macie jeszcze inne wiadomości,teorię - temat jest do obgadania , chętnie poczytam -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grinch20 Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Wątpie żeby były strzelców tyrolskich za delikatne na nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Klamerka niklowana - tez słyszałem że ponoć żandarmeria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Huku powiedz mi co to za cudactwo?? Niby gładka też widać resztki niklowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 zaczep mocowany tak jak w nakładańcu i jeszcze numerowany tak jak oficerskie----- ot zagadka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 zaczep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WERX Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 nikiel z tyłu się zachował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Co do niklowanej z orłem - może TKJ albo TKJ paradna ?pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.