jacenty2004 Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 Dwa działka niemieckie 20 mm (o te w środku chodzi :) )różnice w budowie widać na fotkach . Czy Ktoś się może orientuje w jakim zestawie jeździło jedno i drugie i czy te różnice to modernizacja i rozwój techniczny, czy inna konstrukcja z konkurencyjnej fabryki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Poszukaj fotek 2cm Flak30 i 2cm Flak38 to może się co nieco wyjaśni Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 dzięki trochę mi się wyjaśniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Szykujesz jacenty2004 obsadzić te działko na tym podwoziu wykopanym pod Elblągiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Maj 2010 Autor Share Napisano 18 Maj 2010 Z tego co wiem ich właściciel nie ma tego w czym montować , a coś tam ostatnio wykopali pod Elblągiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Pod Braniewem chyba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Podobno wydobyto sonder anhanger 51" - podwozie działka 20mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Maj 2010 Autor Share Napisano 18 Maj 2010 no to jak znajdą resztę może kiedyś złożą całość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 21 Maj 2010 Share Napisano 21 Maj 2010 Zaraz, zaraz SdAnh to tylko przyszepa do prewozenia dziala - czyli czy mozna wnioskowac z tego ze Jacenty ma cale dzialo a nie sama lufe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 21 Maj 2010 Share Napisano 21 Maj 2010 Nie samą lufę,komory zamkowe ma przy obu na fotkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 21 Maj 2010 Autor Share Napisano 21 Maj 2010 Tak tyko dla wyjaśnienia . Działka moje nie są chociaż własnoręcznie pakowałem je do busa odbierając je z magazynów naszego kochanego wojska. Udało się nawet w ostatniej chwili po wykonaniu paru telefonów uratować inne piękne działko przed wysadzeniem w drobiazgi na poligonie. Co prawda policyjny rzeczoznawca jak na fachowca przystało pochlastał je diaksem i stwierdził ,że jest zagrożeniem dla państwa polskiego , ale dzięki Bogu znalazł się ktoś kumaty i z wojska i z muzeum . Pierwszy ,że nie wywalił tego w kosmos od razu ,a drugi, że pomimo tego ,że wcześniej zrezygnowali z jego zabrania po paru telefonach przyjechał zabrał je i mam nadzieję ,że go nie zgubi na jakimś zakręcie historii i będzie je można szybko zobaczyć wśród eksponatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 21 Maj 2010 Autor Share Napisano 21 Maj 2010 I jeszcze dla wyjaśnienia ...cały czas mylicie jacentego2004 z jaca2003 :) Pozdrawiam Cię jaca2003 i Gdańsk też i szkoda ,że Ci dali bana ,bo się mniej kolorowo na forum zrobiło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.