Hebda Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Flaga_stanowa_Arizonysiedze i siedze..może był jakis obóz jeniecki?a gwiazda odpadła:P
Graudenz 18 Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Napisano 24 Czerwiec 2010 Obóz jeniecki odpada. Jedyny kontekst znalezisk to boratynka, pfeningi okres I wś i II rp monetki oraz pf III rzesza. Może jakaś cywilna ? nie daje mi to też spokoju :( Barwy Centrum wyszkolenia ale kształt nie ten... pomocy!!!http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Spcwk.jpg&filetimestamp=20081012214901
Hebda Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 hehe:)widziałem:)z drugiej strony co na niej jest?niebieskie jakby z falami,czerwone jakby z promieniamizachód słońca" (albo wschód) nad morzem/jeziorem)szukam teraz w tym kierunku
otrong Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 Spokojnie chłopaki, wyjaśnimy to.Zbierzmy trochę faktów.Moja wyszła z pola, na którym było sporo pruskich (wyłącznie cywilnych) pamiątek. monety z poł. XIXw (prusy) oraz 10gr pol. z 1828. i żaden inny okres. Żadnych łusek, puszek, kapsli, PRL-u. Ogólnie żadnego śmieciwa, nawet folii alu.Dodam jeszcze, że na tym samym miejscu wyszła odznaka z symbolem P" Parkplatz (była na ID - możecie poszukać)Dajcie swoje fakty, może razem coś się więcej uzbiera.P.S. W promieniu co najmniej 50km nie było żadnego obozu jenieckiego, jedynie obóz pracy przymusowej w okolicach Golubia-Dobrzynia.
allegrowicz67 Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 Stylizowany wschód słońca znajduje się na odznace KOP Nie wiem czy istniała Rodzina KOP ;). Ale czy to dobry trop?Może jakiś wodny klub sportowy? Wioślarze? Żeglarze?
Graudenz 18 Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Napisano 25 Czerwiec 2010 wyszła nie daleko jeziora, w lesie.
kopijnik2 Napisano 25 Czerwiec 2010 Napisano 25 Czerwiec 2010 promienie" pod emalią są po to by ładnie odbijać światło...forma jak najbardziej IIRP - wojskobarwy CWKCWK prowadziła różne kursyi najprawdopodobniej - jest to znak jakiegoś" kursu...
Graudenz 18 Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Napisano 25 Czerwiec 2010 http://www.smw.ocalicodzapomnienia.eu/galeria/57.jpgKształt podobny. Wiadomo PRL wszystko kopiował. Odznaka absolwentów CWK,CWŻ barwa II RP kurde przydały by się jakieś dowody co do tej hipotezy. Zdjęcia przede wszystkim.Poszukam może coś znajdę.
danieloff Napisano 25 Czerwiec 2010 Napisano 25 Czerwiec 2010 ...Wiadomo PRL wszystko kopiował."... - no, ja jednak nie dopatrzyłbym sie wielu inspiracji II RP w odznakach PRL.Zamieszczona przez ciebie, Graudenz 18 odznaka, tzw. absolwentka", była akurat wzorowana na radzieckich odznakach dla absolwentów uczelni wojskowych, od IIRP daleko jak Rzym od Kamczatki.
otrong Napisano 1 Lipiec 2010 Napisano 1 Lipiec 2010 dodam lepsze zdjęcia swojej. Może komuś coś zaświta....
kolekcj Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Może odznaka powinna być prezentowana odwrotnie? Na dole piasek, a powyżej słońce wychodzące zza horyzontu?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.