Jump to content
  • 0

zegarek kieszonkowy

lucjanl

Question

Posted

Witam
Dzisiaj wyszedł oto taki zegareczek :-)
Panowie proszę o identyfikacje tego zegarka firmy FOREIGN. Interesuje mnie przybliżona data jego produkcji,gdzie były produkowane i w jakich nakładach.Jeżeli można to czy jest to coś warte?
Serdeczne dzięki za info.

9 answers to this question

Recommended Posts

Posted

Druga strona żadnych sygnatur:-( po otwarciu na stronie wewnętrznej pokrywy ledwie widoczne 1785 cyfry nie są bite raczej delikatna grawerka.

Posted

Lepsza jakość, najbardziej mnie boli to że trafiłem go szpadlem w same szkiełko:-( i tym sposobem już go niema :-(

Posted
Zegarek pochodzi z lat 30stych XX wieku jest szwajcarskiej produkcji.Koperta wykonana w stylu art deco najprawdopodobniej niklowa.Szkielko zalozysz u kazdego zegarmistrza za kilka zlotych.Wartosc materialna znikoma,produkcja masowa.Pozdrawiam Vorax
Posted
Skoro masowa produkcja to dlaczego nigdzie nie mogę znalezć tego zegarka,co do firmy FOREIGN to raczej Angielska firma.Jeżeli zegarek jest z lat 30stych to co oznaczają cyfry 1785 na wewnętrznej stronie pokrywy.
Pozdrawiam.
Posted
Foreign nie jest nazwa firmy tego zegarka.
Jest to przymiotnik,podejrzewam ze dotyczy tarczy tego zegarka .
Jest to zegarek szablonowy bezmarkowy dlatego tez nie mozesz znalesc informacji na jego temat.
Numer ktory odnalazles od wewnatrz moze odznaczac cokolwiek np numer partii zamowionych kopert o ile sa wybite.
Jezeli sa wygrawerowane to mogl je wydrapac zegarmistrz podczas naprawy/przegladu zegarka lub wlasciciel w celu jego dodatkowej identyfikacji podczas kradziezy lub ktokolwiek nie jest to napewno data.
Pozdrawiam Vorax
Posted

Witam
Dzisiaj wyszedł oto taki zegareczek :-)
Panowie proszę o identyfikacje tego zegarka firmy FOREIGN. Interesuje mnie przybliżona data jego produkcji,gdzie były produkowane i w jakich nakładach.Jeżeli można to czy jest to coś warte?
Serdeczne dzięki za info.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information