krank Napisano 1 Maj 2010 Autor Napisano 1 Maj 2010 znalazłem taki o to fant,ma kilka fajnych bić które będą widoczne na fotkach poniżej,i tu pytanie co to jest??
traper6 Napisano 2 Maj 2010 Napisano 2 Maj 2010 Po pół godzinie od wystawienia gorączkujesz się że nikt nie dokonuje ID. O tej porze to ludzie śpią przemęczeni po wykopkach, albo podczas snu zbierają siły na dalsze poszukiwania. :-DPrezentowane przez Ciebie kółko" jest górnym deklem od zegarka kieszonkowego. Fotka 3 i 4 Punca ptaka cietrzewia. Mówi nam, że jest to wyrób srebrny próby 800 i powstał w Szwajcarii.Fotka 5Punca półksiężyc i korona. Jest to znak urzędu celnego w Niemczech obowiązujący od roku 1888 do ok. 1935.Reansumując. Masz kawałek srebrnej obudowy od zegarka wyprodukowanej w Szwajcarii, a następnie importowanej do Niemiec.
krank Napisano 2 Maj 2010 Autor Napisano 2 Maj 2010 wielkie dzięki traper,i wcale nie gorączkowałem :)
Pytanie
krank
znalazłem taki o to fant,ma kilka fajnych bić które będą widoczne na fotkach poniżej,i tu pytanie co to jest??
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.