Mj Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Czy komuś kojarzy się zamieszczony fancik? Przypomina obrączkę, ale od czego? Ptasia raczej odpada chyba, że na małe strusie-średnica ok. 2,5 cm. Materiał aluminium. Posiada różne bicia. Proszę o wszelkie sugestie i pomysły.
Mj Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 5.Z góry dziękuję za wszelką pomoc w ustaleniu cóż to takiego. Pozdrawiam.
niechludow Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 co to za zwierzak jest wybity? zdjęcia trochę nieczytelne...
Mj Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 To nie kwestia zdjęć. Ja trzymając ją przed nosem nie mogę dojść co to jest, ale wydaje mi się, że jakiś ptaszek.
Mj Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 pezos, średnica 2,5 i nie poprawiajmy się więcej bo nie ma to większego znaczenia skoro jest fotka z miarką w tle. Zdrów
kokesh Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Obrączka na małe strusie,raczej nie ,ale np.od łabędzia brzmi bardziej wiarygodnie .Pozdro...
abcd Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Może dla bażanta,były licznie hodowane po majątkach w tzwn.bażanciarniach w celach konsumpcyjnych,obrączka stanowiła znak że ptak pochodzi z danej hodowlii , spełniała podobną rolę jak współczesne obrączki gołębi rasowych.
abcd Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 http://tragopan.fm.interia.pl/hodowla_bazantow/obraczki.html
Mj Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Bażant to kurak i nóżki ma za chude jak na rozmiar mojej, ale łabędzie... hmmm to by mogło pasować.Dzięki chłopy. Poszukam cosik o łabędziach. Pozdro
Question
Mj
Czy komuś kojarzy się zamieszczony fancik? Przypomina obrączkę, ale od czego? Ptasia raczej odpada chyba, że na małe strusie-średnica ok. 2,5 cm. Materiał aluminium. Posiada różne bicia. Proszę o wszelkie sugestie i pomysły.
14 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.