kaczor70 Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 znalazłem ja w okopie daleko od duzej wody ,,okolice borowa na podkarpaciu ,,moze ktos wie co to jest ,dodam ze wazy chyba 50 kg.
chudy.onyx Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 Odmiana kotwicy patentowej Halla, używanej powszechnie na wszelkich jednostkach pływających zarówno rzecznych jak i morskich, zależy od gabarytu kotwicy. Poszukaj dokładniej na gładzi trzonu bądź na łapach, powinno tam być jakieś oznakowanie, lecz nie na 100%. Do czyszczenia polecam piaskowanie.
Hebda Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 Marek a ty byś wziął?:)w sumie transport byś miał:)hehe,widząc jak ją tachasz na plecach chyba bym padł:)Choć serio,fant dobry do ogródka.ostukać młotkiem,farba a rdzę"i ju:)
steell Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 sam nie wiem co powiedzieć ale ramiona za bardzo zagięte jak na wodna kotwicę z drugiej strony te podwójne płaskowniki wyglądają jak mocowania belki służącej do przekaszania kotwicy na dnie, w dodatku ucha z dwóch stron sugerują podwieszanie kotwicy, znając san w okolicach Przemyśla nie jest to rzeka żeglowna
Pytanie
kaczor70
znalazłem ja w okopie daleko od duzej wody ,,okolice borowa na podkarpaciu ,,moze ktos wie co to jest ,dodam ze wazy chyba 50 kg.
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.