skullmen Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 witam szukam ciekawych miejsc o okolicy ełku do ok 30km czy macie jakies ciekawe znaleziska z tych okolic?? gdzie kopac i na co sie nastawiac??
atylla Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 szperają,szperają,tylko nastała cisza.sam chodzę w okolicach ełku.a miejsca są ciekawe,wystarczy stare mapy prześledzić,trochę szczęścia i do dzieła.jak chcesz to możemy wspólny wypad zrobić?
skullmen Napisano 26 Kwiecień 2010 Autor Napisano 26 Kwiecień 2010 witaj ja bardzo chetnie bym pochodził sprze i checi sa samochod tez , mozna jechac . moje miejsca juz sa puste :)
Robert74 Napisano 1 Maj 2010 Napisano 1 Maj 2010 może jest jeszcze jedno wolne miejsce dla świeżaka ?dopiero zaczynam swoją przygodę z wykrywką ,przydały by się jakieś porady od szpecówjestem również z ełku
skullmen Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 zawsze jest miejsce a młody narybek mile widziany:)
skullmen Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 atylla a ty zyjesz?? czy na bagna zes sie przeprowadził :)
Hansior Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Witam jestem z Prostek chętnie się przyłącze,lub zapraszam na moje tereny jak trzeba mam auto
skullmen Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 no witaj ja bardzo chetnie :) tez mam auto :) jak by co , co u was mozna wyjąc ?? byłem u was ostatnio z atyllą na granicy waszej , porazka była i tyle, przekopane jak by stado dzików kopało.
Hansior Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Ja korzystam z map słabej jakości ,ale nie jest żle każde wyjście daje zadowolenie.czyli I wojna II wojna guziczki klamerki carskie, plomby ,monetki oczywiście i trochę po szwedach.aa i buteleczki ładne +kapselki
skullmen Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 ja zbieram bagnety zapalniczki jakies zegarki , reszta mnie nie interesuje, trafienia sa rózne ,1 i 2 wojenka . zakładaj gg:)
atylla Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 możemy zbiorowy wypadzik zrobic i obalic mit,prawda czy fałsz.temat poruszyłem z skullmen o czołgu w jeziorze.
skullmen Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 dawaj dawaj atylla :) działac trzeba i scigaj tamtego chłopaczka od czołgu :)
Hansior Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Zapytam jaki czołg??Ja się pisze na wszystkie wypady.
atylla Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 przytocze temat;dawno temu słyszałem o tym czołgu od kolegi,pózniej czytałem o nim w gazecie,chyba ełckiej,już nie pamiętam. i ostatnio rozmawiałem z młodym osobnikiem, ze wie gdzie on stoi i ze latem stał on na nim.miejscowośc ....x....jezioro selment wielki.a czy można jezdzic,to raczej nie.
Hansior Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Znam taką legendę ze wojska idące do Ełku w wielką zimę śnieżyca itd..idąc po polach zasypanych śniegiem weszli na lód nie wiedząc o tym weszły konie, czołgi i kto wie co jeszcze.. lód nie wytrzymał i wszystko do dna..ale to legenda.Jak masz świadka Ja mam nurków z Ełku możemy badać.
obert8 Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 jest taka miejscowosc Lega tam fajne fanty wyskakuja bagnety czołgi karabiny no i miny ))))))))))) troche monet i innych rzeczy pzdr
atylla Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 razem z skullmen będziemy organizować wyprawe,albo będzie victoria,albo kolejny mit o [czołgu w wodzie]obalony.obert8 mam do Legi 12 km.znając zycie to teren przekopany.
atylla Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Hansior,a po szwedach dużo tego się trafia?bo ja słyszałem że pod Prostkami już po szwedach to prawie nic niema.
Hansior Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Jak wszędzie ołowiane kuleczki klamerki z butów lub szarfy trafił mi się mały muszkiet ale w bagnie stal się rozwarstwia i dałem do podratowania zobaczymy jak się da ,ostatnio monetka boratynka moja pierwsza i podkowa jakaś taka duża chyba ze smoka ha ha
skullmen Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 dobra to moze by zrobic jakis wypad nad ta lege co ?? ja wprawdze po okolicach grasowałem ale moze twoje miejsca sa mniej przetrzepane:)
Hansior Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 w tą niedziele wybieram się na Jednaczewo wyjazd ok 5 rano mam trzy miejsca wolne jak by ktoś chciałskullmen czyje miejsca są mniej przetrzepane"??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.