Skocz do zawartości

ełk i okolice gdzie kopac ???

skullmen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam szukam ciekawych miejsc o okolicy ełku do ok 30km czy macie jakies ciekawe znaleziska z tych okolic?? gdzie kopac i na co sie nastawiac??
  • Odpowiedzi 178
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
szperają,szperają,tylko nastała cisza.sam chodzę w okolicach ełku.a miejsca są ciekawe,wystarczy stare mapy prześledzić,trochę szczęścia i do dzieła.jak chcesz to możemy wspólny wypad zrobić?
Napisano
może jest jeszcze jedno wolne miejsce dla świeżaka ?
dopiero zaczynam swoją przygodę z wykrywką ,przydały by się jakieś porady od szpeców
jestem również z ełku
Napisano
no witaj ja bardzo chetnie :) tez mam auto :) jak by co , co u was mozna wyjąc ?? byłem u was ostatnio z atyllą na granicy waszej , porazka była i tyle, przekopane jak by stado dzików kopało.
Napisano
Ja korzystam z map słabej jakości ,ale nie jest żle każde wyjście daje zadowolenie.czyli I wojna II wojna guziczki klamerki carskie, plomby ,monetki oczywiście i trochę po szwedach.aa i buteleczki ładne +kapselki
Napisano
ja zbieram bagnety zapalniczki jakies zegarki , reszta mnie nie interesuje, trafienia sa rózne ,1 i 2 wojenka . zakładaj gg:)
Napisano
możemy zbiorowy wypadzik zrobic i obalic mit,prawda czy fałsz.temat poruszyłem z skullmen o czołgu w jeziorze.
Napisano
przytocze temat;dawno temu słyszałem o tym czołgu od kolegi,pózniej czytałem o nim w gazecie,chyba ełckiej,już nie pamiętam. i ostatnio rozmawiałem z młodym osobnikiem, ze wie gdzie on stoi i ze latem stał on na nim.miejscowośc ....x....jezioro selment wielki.a czy można jezdzic,to raczej nie.
Napisano
Znam taką legendę ze wojska idące do Ełku w wielką zimę śnieżyca itd..idąc po polach zasypanych śniegiem weszli na lód nie wiedząc o tym
weszły konie, czołgi i kto wie co jeszcze.. lód nie wytrzymał i wszystko do dna..ale to legenda.Jak masz świadka Ja mam nurków z Ełku możemy badać.
Napisano
jest taka miejscowosc Lega tam fajne fanty wyskakuja bagnety czołgi karabiny no i miny ))))))))))) troche monet i innych rzeczy pzdr
Napisano
razem z skullmen będziemy organizować wyprawe,albo będzie victoria,albo kolejny mit o [czołgu w wodzie]obalony.obert8 mam do Legi 12 km.znając zycie to teren przekopany.
Napisano
Hansior,a po szwedach dużo tego się trafia?bo ja słyszałem że pod Prostkami już po szwedach to prawie nic niema.
Napisano
Jak wszędzie ołowiane kuleczki klamerki z butów lub szarfy trafił mi się mały muszkiet ale w bagnie stal się rozwarstwia i dałem do podratowania zobaczymy jak się da ,ostatnio monetka boratynka moja pierwsza i podkowa jakaś taka duża chyba ze smoka ha ha
Napisano
dobra to moze by zrobic jakis wypad nad ta lege co ?? ja wprawdze po okolicach grasowałem ale moze twoje miejsca sa mniej przetrzepane:)
Napisano
w tą niedziele wybieram się na Jednaczewo wyjazd ok 5 rano mam trzy miejsca wolne jak by ktoś chciał

skullmen czyje miejsca są mniej przetrzepane"??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie