Jump to content

ełk i okolice gdzie kopac ???

skullmen

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply
Posted
jeszcze nie :)dalej brzuszek puchnie a ja cierpliwie czekam ale mysle ze max 3 dni :) i po zawodach bedzie.
byłem ostatnio na zatopionej wsi w piaskach ale nawet komina nie zachaczyłem :)
  • 3 weeks later...
Posted
ładnie ładnie,u mnie wychodzi pierwsza wojna.mam takie pytanko do poszukiwaczy z ełku i okolic,szukam iformacji na temat; jaka niemiecka jednostka stacjonowała w ełckim zamku,gdyby ktoś wiedział to proszę o info.pozdrawiam
Posted
no pochwal sie na co natrafiłes, zamek nareszcie znalazł nabywce i jest to moj znajomy wiec sa szanse ze podczas remontu bede mógł tam poganiac w piwnicach itp :D co do wojsk nie mam pojęcia musiał bys pytac w grajewie w muzeum tak sa strzelcy itp oni maja duzo informacji z racji wieku :)
Posted
trochę powiem o co mi chodzi z tą jednostką wojskową w Ełckim zamku.Ta jednostka zjmowała się grabieżą dóbr w czasie wojny.Przed zblizającącymi się sowietami,zapakowali skrzynie na samochody i w pośpiechu wywieżli je do lasu,gdzieś w pobliżu Ełku.Najprawdopodobnie całego tego ukrytego skarbu miał pilnować gajowy.W latach 80,zjawił się w Ełku były niemiecki żołnierz,zapewne świadek tamtych wydarzeń. W czasie pobytu tego niemca,gajowy został zamordowany.Pare lat temu pewni pasjonaci z Ełku szukali tych skrzyń w Ełckim zamku.Znależli skrzynie zakopane obok zamku,ale były w nich cegły.Może ktoś coś słyszał na ten temat?
  • 1 month later...
Posted
no to witaj w klubie:) dlugo juz chodzisz z wykrywka?? jakies ciekawe znajdki ?? moze jakis wypadzik razem ?? gdzie chodzisz i co zbierasz hehe :)
Posted
ze swoją chodzę od tego roku..wcześniej latałem z ziomkiem bo on posiadał piszczałke..ostatnio wyskoczyła mi drl w pięknym stanie hak pruski mundurowy,chyba guzik ss,łuski,pare groszków i dwa guziki z pierwszej wojny... dwie obrączki i kupa zakrętek od rozmownej wody he he..a wszystko wyskoczyło koło cichego..pozdrawiam .
Posted
ja wczoraj wyskoczyłem na 2 godziny góra przed szeligami wyszła masa fajnych fantów kulki muszkietowe łuski guziki i inne pierdoły . moze jakis wspólny wypadzik ?? to moje gg 5840185
  • 2 weeks later...
Posted

Ełk i okolica jest przekopana ale można coś znaleść to moje trafienia gdzie szukać nikt ci nie powie raczej ale trzeba szukać pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information