gichin Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Witam,napis na blaszce to Major Nonne Lohnig Krs Neumarkt. Wiem, że Lohnig Krs Neumarkt to Łagiewniki Średzkie Powiat Środa Śląska. Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu reszty i przeznaczenia blaszki.Pozdrawiam,gichinfun
Villa Simonis Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 WitamBlaszka pochodzi najprawdopodobniej z pałacu w Łagiewnikach Średzkich, Z drzwi mieszkania zarządcy dworu ( major domus ) który był zameldowany w tym że zamku i nosił nazwisko Nonne na imię miał Fritz zawód wykonywany major a.D Schlos" Pałac należał do rodziny von Tschammer.
abcd Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Tabliczka z drzwi zawierałaby tytuł oraz imię i nazwisko zamieszczanie adresu jest nielogiczne,to tabliczka z walizki,kufra itp. bagażu, przemawiają za tym jej wymiary
gichin Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Witam,napis na blaszce to Major Nonne Lohnig Krs Neumarkt. Wiem, że Lohnig Krs Neumarkt to Łagiewniki Średzkie Powiat Środa Śląska. Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu reszty i przeznaczenia blaszki.Pozdrawiam,gichinfun
Question
gichin
Witam,
napis na blaszce to Major Nonne Lohnig Krs Neumarkt. Wiem, że Lohnig Krs Neumarkt to Łagiewniki Średzkie Powiat Środa Śląska. Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu reszty i przeznaczenia blaszki.
Pozdrawiam,
gichinfun
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.