panzerkris Napisano 19 Kwiecień 2010 Autor Napisano 19 Kwiecień 2010 Zapraszam do wymiany doswiadczeń uzytkowników Whitesa Spectra V3.Zaproponujcie swoje ustawienia, spostrzezenia na temat tego sprzetu.Dzisiaj odebrałem piszczałke. Po pierwszym wypadzie postaram sie cos nasmarować.
konigsberg Napisano 25 Wrzesień 2010 Napisano 25 Wrzesień 2010 WitamOdświeżam wątek, ze względu na to, iż sam zakupiłem takowy wykrywacz.. może ktoś coś dopisze..;P
szymi Napisano 30 Wrzesień 2010 Napisano 30 Wrzesień 2010 WitamNabyłem spectre v3i jakieś 3 miesiące temu mam jakieś 100 godzin przechodzone ustawienia mam takie :Program Coin & JewelryBand pass 7,5 highall metall 55-65discrimination około 75-80gain to 10-13 Tx Boost wyłączonyFrequency wszystkie na onto tyle i powiem szczerze mam do porównania minelab ex zasięgi są prawie takie same aczkolwiek ex radzi sobie lepiej, jest mojm zdaniem głębszy mowa o drobnicy a coś jeszcze sprowadziłem z usa sonde firmy deteh 18x15 do spectry jestem w trakcie testowania Pozdrawiam
desmo_sm Napisano 30 Wrzesień 2010 Napisano 30 Wrzesień 2010 Pogadaj z Adkiem z forum detektorysci.pl on miał ten sprzęt.
doktordetektor Napisano 30 Wrzesień 2010 Napisano 30 Wrzesień 2010 Troszkę ze Spectrą chodziłem. Robiliśmy ze znajomymi porównania w terenie z Ex se i Etrakiem. Chociaż interpretacja sygnałów trochę się różniła to wszystkie sprzęty dawały sygnał na przedmiot w glebie. Może w specyficznych warunkach Spectra byłaby lepsza (po włączeniu dopalacza")może, może... Co do jej ceny moim zdaniem kilkaset złotych płacimy za napis Whites na obudowie i następne kilka stówek za kolorowy wyświetlacz.
adek_ Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 ja zakupilem ale już sprzedalem. Odradzam zakup osobom które wczesniej nie miały do czynienia z whitesem. Sprzęt dokladny, czuły ale trudny w ustawieniach. Chodzilem na róznych ustawieniach, takze fabrycznych (wczesniej mialem gareta, teraz minelaba, chodzilem tez z etrackiem), na każdym z nich mial problemy z zelazem. Ok, ktoś napisal, ze wchodzisz w druga, trzecią skale (ustawienia) i widzisz. Tyle ze ja na prostej terce widze to od razu i ide dalej .Mialem tez problemy z lokalizacja drobnych przedmiotów, za równo przed jak i po wykopaniu. Bardzo mnie to irytowało bo siedzialem nad dołkiem kilka minut.Sprzęt napewno dla fanów gatunku a wszyscy Ci co piszą ze jest najlepszy (no najdrozszy;)) i że bije na głowe etracki itp sprzety po poł metra na monecie chyba nie chcą sie poprostu przyznać ze przepłacili ;)
karpik Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Odświeżam i czekam na konkretne ustawienia i spostrzeżenia. Proszę bez wywodów czy jest lepszy, gorszy od...:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.