Skocz do zawartości

Spectra V3 wymiana doświadczeń

panzerkris

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zapraszam do wymiany doswiadczeń uzytkowników Whitesa Spectra V3.
Zaproponujcie swoje ustawienia, spostrzezenia na temat tego sprzetu.
Dzisiaj odebrałem piszczałke. Po pierwszym wypadzie postaram sie cos nasmarować.
  • 5 months later...
Napisano
Witam
Nabyłem spectre v3i jakieś 3 miesiące temu mam jakieś 100 godzin przechodzone ustawienia mam takie :
Program Coin & Jewelry
Band pass 7,5 high
all metall 55-65
discrimination około 75-80
gain to 10-13
Tx Boost wyłączony
Frequency wszystkie na on
to tyle i powiem szczerze mam do porównania minelab ex zasięgi są prawie takie same aczkolwiek ex radzi sobie lepiej, jest mojm zdaniem głębszy mowa o drobnicy a coś jeszcze sprowadziłem z usa sonde firmy deteh 18x15 do spectry jestem w trakcie testowania

Pozdrawiam
Napisano
Troszkę ze Spectrą chodziłem. Robiliśmy ze znajomymi porównania w terenie z Ex se i Etrakiem. Chociaż interpretacja sygnałów trochę się różniła to wszystkie sprzęty dawały sygnał na przedmiot w glebie. Może w specyficznych warunkach Spectra byłaby lepsza (po włączeniu dopalacza")może, może... Co do jej ceny moim zdaniem kilkaset złotych płacimy za napis Whites na obudowie i następne kilka stówek za kolorowy wyświetlacz.
Napisano
ja zakupilem ale już sprzedalem. Odradzam zakup osobom które wczesniej nie miały do czynienia z whitesem. Sprzęt dokladny, czuły ale trudny w ustawieniach. Chodzilem na róznych ustawieniach, takze fabrycznych (wczesniej mialem gareta, teraz minelaba, chodzilem tez z etrackiem), na każdym z nich mial problemy z zelazem. Ok, ktoś napisal, ze wchodzisz w druga, trzecią skale (ustawienia) i widzisz. Tyle ze ja na prostej terce widze to od razu i ide dalej .

Mialem tez problemy z lokalizacja drobnych przedmiotów, za równo przed jak i po wykopaniu. Bardzo mnie to irytowało bo siedzialem nad dołkiem kilka minut.

Sprzęt napewno dla fanów gatunku a wszyscy Ci co piszą ze jest najlepszy (no najdrozszy;)) i że bije na głowe etracki itp sprzety po poł metra na monecie chyba nie chcą sie poprostu przyznać ze przepłacili ;)
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie