czarek100 Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2010 witam!znalazłem skorupę granatu rosyjskiego f1 i zastanawiam się czy elektroliza pomoże w jego wyczyszczeniu czy lepszy będzie kwas szczawiowy.za pomoc z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Najpierw się upewnij czy to jest pusta skorupa, a nie uskie jajco " bez zapału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Przede wszystkim upewnij się czy jest w 100% pusty!!!!. Kwas szczawiowy służy do odzyskiwania farby z fantów, zdecydowanie lepsza będzie elektroliza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 trąbicie by się upewnił itp itd.skoro mówi że skorupa to bez zapału i zatyczki transportowej.może i wewnątrz jest coś ,to podłubie i wydłubie tą ziemie i piach.elektroliza ładnie oczyści fanta,i szybko..pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2010 jak go wykopałem to nie miał nawet piachu w środku.po prostu jest pusty jak pisanka. mam jeszcze tą rączkę co przy takich granatach jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Ok, nie jestem żadnym panikarzem, po prostu chcę mieć pewność że ktoś ma pewność ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2010 oto ta skorupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2010 tak jak zapewniałem pusta i mam jeszcze pytanie,czy dało by radę dorobić imitację zapalnika i go skompletować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2010 a to jest jeszcze ta rączka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 18 Kwiecień 2010 Share Napisano 18 Kwiecień 2010 nie rączka ino łyżka":)brakuje zapalnika,czasem na allegro chodzą puste zapalniki,mi się udało kupic więc mam całośc:)pozdrohttp://images.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=&ndsp=21&tbs=isch:1&ei=JnHLS4iSLJSFONuwkPME&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=uzrgm&spell=1&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 /item1003072681_zapalnik_uzrgm_do_grantow_f_1_i_rg42.htmlprzed /item" trzeba jeszcze dopisać nazwę znanego serwisu internetowego na a i dopisać .pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 19 Kwiecień 2010 Share Napisano 19 Kwiecień 2010 ja takie rzeczy wrzucam w kwas z akumulatora, jest ekstra, szczerze polecam do grubych metalowych znalezisk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.