krzbel Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 1.LN.RV.MOT.ZBV 1Witam,proszę o pomoc w odczytaniu bić,niestety nic nie mogę odszukac na temat tej jednostkikrzbel
krzbel Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 1.LN.RV.MOT.ZBV 1Witam,proszę o pomoc w odczytaniu bić,niestety nic nie mogę odszukac na temat tej jednostkikrzbel
Walwuch Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 Skrót zbv mówi w zasadzie wiele, oznacza on tyle co do zadań specjalnych". W rzeczywistości jednak jednostki oznaczone tym skrótem przedstawiały nikłą wartość bojową, a złożone były zazwyczaj z młodzieniaszków bądź weteranów I wojny światowej.
coriolan Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 Luftnachrichten-RichtverbindungsNaziemna jednostka łączności Luftwaffe - radiowe nakierowanie.Na ww2.dk brak bliższych informacji
Ostoja Napisano 14 Styczeń 2011 Napisano 14 Styczeń 2011 z.b.V. = zur besonderen Verwendung (specjalnego przeznaczenia)Skrót niby jasny ale nie wiem co on znaczy w tym fragmencie:Auch der befehlsüberbringende Ord.Offizier kam mit einem Panzerspähwagen nicht durch die Sperre der Polen südlich Ort hindurch. Daher mußten sämtliche Funksprüche von der Division an das Korps z.b.V. Wodrich und von dort zum I. ArmeeKorps und umgekehrt gegeben werden."Moglby ktos z Was to fachowo przełozyc? :)
Pytanie
krzbel
Witam,proszę o pomoc w odczytaniu bić,niestety nic nie mogę odszukac na temat tej jednostki
krzbel
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.