adolfinio96 Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 Witam ! Moje pytanie do was jest o to czy jest on oryginalny . Nie jestem pewny , że jest to oryginał ponieważ ma jakieś dziwne te małe kółeczko i tekst jest jakby podkreślony . Oczywiście jest to wykopek . Z góry dzięki za odpowiedzi ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adolfinio96 Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 Czyli uważacie że jest to oryginał ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adolfinio96 Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 Witam ! Moje pytanie do was jest o to czy jest on oryginalny . Nie jestem pewny , że jest to oryginał ponieważ ma jakieś dziwne te małe kółeczko i tekst jest jakby podkreślony . Oczywiście jest to wykopek . Z góry dzięki za odpowiedzi ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adolfinio96 Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 tył Link to comment Share on other sites More sharing options...
coriolan Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Jak wykopek - to dlaczego fals?Raczej samoróbka.Końcowa litera P niedobita. Chodziłoby o ten -15-й пехотный Шлиссельбургский генерал-фельдмаршала князя Аникиты Репнина полк13 kompania 15-stego Szlisserburgskiego pułku piechoty generała-feldmarszałka księcia Anikity Repnina Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Standardowe blachy 15 pułku były bite nieco innym krojem http://www.pugoviza.ru/files3/images/cl_bt/ps_inf/b_15pschp_3.jpg ,ale oczywiście nie dyskwalifikuje to twojego egzemplarza jako oryginału,zdarzało się że duplikaty zagubionych blach dobijano innym numeratorem,spotkałem się z tym kilkakrotnie.Te podkreślone linie to trasowanie do bicia coby równo było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Oryginalność tej sztuki z 15 pułku nie podlega dyskusji,a jest wybita jaszcze innym wybijakami,tak więc nawet w jednym pułku trafiają się liczne znaki bite różnymi krojami numeratora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
adolfinio96
Witam ! Moje pytanie do was jest o to czy jest on oryginalny . Nie jestem pewny , że jest to oryginał ponieważ ma jakieś dziwne te małe kółeczko i tekst jest jakby podkreślony . Oczywiście jest to wykopek . Z góry dzięki za odpowiedzi !
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.