Skocz do zawartości

Odprysk

jakubsa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Mam pytanie. Przeszukiwałem allegro i znalazłem garretta ace z odpryskami na cewce. Moje pytanie jest takie czy te odpryski moga cos zmienic w dzialaniu ace ??
Pozdrawiam
Jakubsa;]
Napisano
Mniej więcej w takim stopniu,ja osobiście szukam lepszego rozwiązania/karoseri/.Lepienie czegoś nie powinno licować z jakością.Prawda?
Pzdr.
Napisano
ACE ma sondę wykonaną najprostszą skuteczną metodą - uzwojenia ułożone w formie i zalane żywicą. Dzięki temu (między innymi) wykrywacz jest tani jak barszcz ale tez sonda waży jak słoń i mimo niskiej wagi całości ACE męczy więcej niż niejeden 2kg wykrywacz. Ktoś kiedyś użył celnego określenia, że sonda ACE jest jak kotwica :)
Żywica jest dobrym zabezpieczeniem przeciwwilgociowym i odpryski nie są groźne, ale groźne są PĘKNIĘCIA tej żywicy, która jest naturalnie krucha. Wtedy usterka uzwojenia po pewnym czasie jest bardzo prawdopodobna.
Napisano
ACE męczy więcej niż niejeden 2kg wykrywacz."

Absolutnie nie moge sie zgodzic z powyzszym zdaniem, ACE jest jednym z nielicznych wykrywaczy ktory nie meczy nawet dzieci i dzieki latwosci obslugi umozliwia im prace/zabawe juz zaraz natychmiast :)
Lekkosc i doskonale wywazenie plus ekstremalna prostota obslugi i przyzwoite zasiegi to najwazniejsze atuty tej wykrywki.
Napisano
Też się dałem na to nabrać i kupiłem ACE dziecku.

Dowód? Proszę bardzo:
XLT i ACE 250 z założonymi bateriami. Sondy bez osłon. JEDNAKOWA odległość od uchwytu do sondy ustawionej pod kątem prostym do sztycy (czyli od łokcia do sondy), jednakowy punkt podparcia w stosunku do uchwytu. Wykrywacze umieszczone horyzontalnie, Pomiar momentu siły na sondzie dla dorosłego operatora" - pierwsza dziurka w ACE:
XLT 704 gram
ACE250 669 gram
ACE lżejszy w operowaniu o 5%.
Teraz położenie dla Chińczyka" - czwarta dziurka w ACE, długość XLT dopasowana:
XLT 743 gram
ACE250 692 gram
ACE lżejszy w operowaniu o 7%.
Cud? :))) Ale lekki w użyciu" ten dziecięcy wykrywacz :))) A pamiętajmy, że ACE jest od XLT prawie 40% lżejszy (2,1kg vs 1,3kg)
Napisano
Pisząc doskonałe wyważenie" zastanów się nad znaczeniem tych słów, bo używasz określeń, których nie rozumiesz. ACE to wzór FATALNEGO wyważenia. W ogóle nie ma mowy o wyważeniu, jeśli sonda jest skonstruowana jak kamień, ma kabel gruby i ciężki jak od termy elektrycznej, a cała elektronika wliczając głośnik i baterie jest wyprowadzona poza nadgarstek, patrząc od strony łokcia.
Napisano
ACE nie ma wyważenia!! On go nie potrzebuje bo po prostu jest lekki. No chyba że z większa cewką... to już czuje jego ciężar, ale też bez przesady. Tyle w temacie. Ogólnie napisze tak: lekki, poręczny, dobrze leżący w ręku, nie męczy szybko.
Napisano
Hmm :)
Porownujesz z Whites`em czyli firma ktora ma chyba najlepiej wywazone wykrywki, ale ze wyniki nie sa najgorsze dla ACE to i tak uwazam ze jest bardzo dobrze :)Powiadasz ze 40% lzejsze i 6% latwiejsze w operowaniu ?
No to OK.
Napisano
Hehe, zgadzam sie w 100% z panem Brzęczyszczykiewicz'em. Przejsciowo mam ace, ogolnie lekki w porownaniu z moim starym all'em, ale jak chwycilem np cibole (waga praktycznie ta sama) to z kanarka" zrobil sie slon":)

Pozdrawiam!

P.S. Ale jest tez dobra strona masywnej cewki - lepiej sie przeszukuje trawy, scierniska. Teraz sprobojmy to zrobic ultra-lekka cewka z wlokna:)
Napisano
Jestem tego samego zdania,choć wykrywacz waży niewiele stosunek wagi elektroniki do cewki powoduje że po całym dniu omiatania ciąży w dół jak wiadro wody.Nie ma mowy o jakimkolwiek wyważeniu.Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie