jakubsa Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Napisano 3 Kwiecień 2010 Witam. Mam pytanie. Przeszukiwałem allegro i znalazłem garretta ace z odpryskami na cewce. Moje pytanie jest takie czy te odpryski moga cos zmienic w dzialaniu ace ?? Pozdrawiam Jakubsa;]
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Mniej więcej w takim stopniu w jakim odprysk na karoserii auta wpływa na pracę jego mechanizmów.
Tradytor Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Tak jak napisał poprzednik chodzę z kanarkiem przeszło rok cewka ma sporo odprysków ale jakoś nie wpływa to na zasięg itp. Pzdr
dzieci3 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Mniej więcej w takim stopniu,ja osobiście szukam lepszego rozwiązania/karoseri/.Lepienie czegoś nie powinno licować z jakością.Prawda?Pzdr.
adam793 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Znajomy chodzi z cibolą juz parę lat ma cewkę tak przetartą że widać drut,wykrywacz zachowuję się normalnie
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 ACE ma sondę wykonaną najprostszą skuteczną metodą - uzwojenia ułożone w formie i zalane żywicą. Dzięki temu (między innymi) wykrywacz jest tani jak barszcz ale tez sonda waży jak słoń i mimo niskiej wagi całości ACE męczy więcej niż niejeden 2kg wykrywacz. Ktoś kiedyś użył celnego określenia, że sonda ACE jest jak kotwica :)Żywica jest dobrym zabezpieczeniem przeciwwilgociowym i odpryski nie są groźne, ale groźne są PĘKNIĘCIA tej żywicy, która jest naturalnie krucha. Wtedy usterka uzwojenia po pewnym czasie jest bardzo prawdopodobna.
Cpt.Nemo Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 ACE męczy więcej niż niejeden 2kg wykrywacz."Absolutnie nie moge sie zgodzic z powyzszym zdaniem, ACE jest jednym z nielicznych wykrywaczy ktory nie meczy nawet dzieci i dzieki latwosci obslugi umozliwia im prace/zabawe juz zaraz natychmiast :)Lekkosc i doskonale wywazenie plus ekstremalna prostota obslugi i przyzwoite zasiegi to najwazniejsze atuty tej wykrywki.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Też się dałem na to nabrać i kupiłem ACE dziecku.Dowód? Proszę bardzo:XLT i ACE 250 z założonymi bateriami. Sondy bez osłon. JEDNAKOWA odległość od uchwytu do sondy ustawionej pod kątem prostym do sztycy (czyli od łokcia do sondy), jednakowy punkt podparcia w stosunku do uchwytu. Wykrywacze umieszczone horyzontalnie, Pomiar momentu siły na sondzie dla dorosłego operatora" - pierwsza dziurka w ACE:XLT 704 gramACE250 669 gramACE lżejszy w operowaniu o 5%.Teraz położenie dla Chińczyka" - czwarta dziurka w ACE, długość XLT dopasowana:XLT 743 gramACE250 692 gramACE lżejszy w operowaniu o 7%.Cud? :))) Ale lekki w użyciu" ten dziecięcy wykrywacz :))) A pamiętajmy, że ACE jest od XLT prawie 40% lżejszy (2,1kg vs 1,3kg)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Pisząc doskonałe wyważenie" zastanów się nad znaczeniem tych słów, bo używasz określeń, których nie rozumiesz. ACE to wzór FATALNEGO wyważenia. W ogóle nie ma mowy o wyważeniu, jeśli sonda jest skonstruowana jak kamień, ma kabel gruby i ciężki jak od termy elektrycznej, a cała elektronika wliczając głośnik i baterie jest wyprowadzona poza nadgarstek, patrząc od strony łokcia.
kethup Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 ACE nie ma wyważenia!! On go nie potrzebuje bo po prostu jest lekki. No chyba że z większa cewką... to już czuje jego ciężar, ale też bez przesady. Tyle w temacie. Ogólnie napisze tak: lekki, poręczny, dobrze leżący w ręku, nie męczy szybko.
Cpt.Nemo Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 Hmm :)Porownujesz z Whites`em czyli firma ktora ma chyba najlepiej wywazone wykrywki, ale ze wyniki nie sa najgorsze dla ACE to i tak uwazam ze jest bardzo dobrze :)Powiadasz ze 40% lzejsze i 6% latwiejsze w operowaniu ?No to OK.
michal1514 Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 Ja również posiadam ACE i moim zdaniem jest dobrze wyważony.
Saper93 Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 Hehe, zgadzam sie w 100% z panem Brzęczyszczykiewicz'em. Przejsciowo mam ace, ogolnie lekki w porownaniu z moim starym all'em, ale jak chwycilem np cibole (waga praktycznie ta sama) to z kanarka" zrobil sie slon":) Pozdrawiam!P.S. Ale jest tez dobra strona masywnej cewki - lepiej sie przeszukuje trawy, scierniska. Teraz sprobojmy to zrobic ultra-lekka cewka z wlokna:)
Zenit Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 Jestem tego samego zdania,choć wykrywacz waży niewiele stosunek wagi elektroniki do cewki powoduje że po całym dniu omiatania ciąży w dół jak wiadro wody.Nie ma mowy o jakimkolwiek wyważeniu.Pozdrawiam
jakubsa Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Napisano 4 Kwiecień 2010 Dzieki wszystkim za odpowiedz! Pozdrawiam;]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.