piotrek vickers Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Napisano 3 Kwiecień 2010 Tę saperkę wyorał mój sąsiad. Chciałbym uzyskać informację o jej pochodzeniu czy to niemiecka?Nie znalazłem na niej żadnych bić jedynie resztki jasnozielonej farby.
Kamiljan Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 ta saperka to zwykla cywilna, u babci - dziadka - sasiada
Swiety82 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Nie dubluj wątków tylko poczekaj aż moderator odblokuje, a wątki zakładaj w odpowiednich działach a nie wszystko na Głównym...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 21:11 03-04-2010
piotrek vickers Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Ale jakiego pochodzenia, Polska?
herman1984 Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 Jeżeli chodzi czy niemiecka wojenna,to odpowiedź brzmi nie.Tak wygląda niemiecka klappspaten(zdj.z wątku kol.R51):https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum23/5_copy394.jpgRóżnica zauważalna gołym" okiem to m.in. długość przetłoczeń na sztychu.Pozdro.
WilczekWWL Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Nie znalazłeś jej czasem w okolicach Zegrza?
Hebda Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 pałęta mi się taka po podwórku:)polska,jeszcze do niedawna można było ją kupić w większości sklepów ogrodniczych.
Pytanie
piotrek vickers
Tę saperkę wyorał mój sąsiad. Chciałbym uzyskać informację o jej pochodzeniu czy to niemiecka?Nie znalazłem na niej żadnych bić jedynie resztki jasnozielonej farby.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.