Skocz do zawartości

moro żaba - rakotwórcza?

maku955

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)
Mam pytanie czy tzw. moro żaba(PRL)
Jest rakotwórcza?
Pytam ponieważ ostatnio na wyjeździe harcerskim kolega powiedział że je wycofali z produkcji ponieważ są uszyte z rakotwórczego materiału?
Proszę się powstrzymać o zbędne komentarze .
Jeśli wątek założyłem w złym forum , proszę o przeniesienie.
Pozdrawiam:)Jest rakotwórcza?
Pytam ponieważ ostatnio na wyjeździe harcerskim kolega powiedział że je wycofali z produkcji ponieważ są uszyte z rakotwórczego materiału?
Proszę się powstrzymać o zbędne komentarze .
Jeśli wątek założyłem w złym forum , proszę o przeniesienie.
Pozdrawiam:)

Tak to właśnie bywa jak jeden kontuzjowany psychicznie puści w eter takie rewelacje,a potem żyją już swoim własnym żywotem.
Za to z całą pewnością wszelkie aluminiowe menażki i manierki są rakotwórcze z racji przenikania glinu do żarcia:)

i smoki latały...;)

A deszczyk wycofali bo powodował raka prostaty?;)

A właśnie apropo garków i menażek, jaka jest szkodliwość glinu dla nas, bo jakoś nie słyszałem, żeby ktoś zachorował bo jadł z czegoś takiego:)

PZDR

To nie jest moro z PRL, wprowadzono je na początku lat 90-ych, w niektórych jednostkach donaszano je jeszcze 2 lata temu (zwłaszcza kurtki zimowe). Nie są one rakotwórcze, ale włókno użyte do ich produkcji zbytnio świeciło" widziane przez noktowizor.

W Jednostkach Nadwiślańskich widziałem takie już w 91 na jesieni, kiedy byłem tam po sorty" z demobilu. Chcieliśmy wycyganić od chorążego ale szweje" co zajęci byli pozbawianiem użytkowości kurtek moro (znaczy się siekierką przez kołnierz) powiedzieli że to straszny badziew. Materiał był tak mocny", że pisarzowi z ich kompani z samego siedzenia się dziura na d...e zrobiła. Pzdr

• 6 months later...
pumę wycofana ze względu na słabość materiału z jakiego go szyto i pojawienie się wzoru pantera jeśli chodzi o świecenie w noktowizji to pantera nic nie była lepsza jeśli chodzi o kamuflaż lepiej pasował w lesie niż moro wiem bo miałem pumę i moro w wojsku j95-z97 więc widziałem jak który się zachowuje w terenie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie