dzieci3 Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Dzisiaj 1.04 czyli wszystkie foty dozwolone.Dawaj.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2010 witam... miał być wrzesień 1939 ale kumpel zdezerterował to pojechałem tam gdzie byłem przedwczoraj... To mój pierwszy sygnał z dzisiaj, pewnie na szczęście ;-) mało tego wszystkiego jest ale w lesie byłem tylko 1,5 godz. A i kręgosłup dawał mi się mocno we znaki :-(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Szczurek teraz opróżnione dołki zakopuje.Trochę mu na to czasu zejdzie,wiadomo dlaczego? Czekamy na pierwszą fotkę,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 A gdzie reszta konia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2010 to co na głośniczku (takie tło ładnie uwidacznia szczegóły) to z dzisiaj... oczywiście tamta podkowa na szczęście ;-) od góry, od lewej... pociski od mośka raczej, to pośrodku to jakaś klamerka albo trok jakiś ale z mosiądzu, zaraz idzie do id, na prawo kalesoniak i na dole dwie łuseczki do mannlichera... z czego ta z lewej bardzo mnie zaintrygowała... ale o tym będzie na ID :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Dlaczego nie miałby to być wrzesień?Kto wie może ta podkowa jest od konia gen.Andersa?Dziś.1.04.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2010 takich bić jak ma ta z lewej to jeszcze nie widziałem :-) ale najdziwniejsze w niej to na następnej fotce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2010 no i właśnie tu jest pies pogrzebany albo koń jak kto woli ;-) pocisk był albo papierowy albo drewniany albo to był ślepak, ale nawet spłonkę miał jakąś taką dziwną, inną jak ten po prawej... te resztki co widać to raczej papier...tyle ze mnie na dzisiaj... mam nadzieję że nie był to mój ostatni wypad w tym roku... ależ mnie napier.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2010 aha... kryzy trochę podczyściłem kiwi żeby lepiej było widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Kwiecień 2010 Share Napisano 1 Kwiecień 2010 Szczurek to ślepak",drewniany pocisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2010 małe sprostowanie... ten dziwny ślepak mannlicher to nie ślepak tylko nabój inicjujący do austro węgierskiego miotacza min 14 cm wz.1916... a klamerka to mosiężny zaczep do pikelhauby :-) nie spodziewałem się takich trafień ;-)pozdroSzczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 Nie rozpędzał bym się z tym miotaczem min bo nabój wygląda na zwykłego ślepaka,drążony drewniany pocisk tyle że ułamany przy krawędzi szyjki,pod pociskiem przybitka. Na foto nabój do odpalania granatów nasadkowych,i już prędzej używano takowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2010 z ciekawości trochę w nim podłubałem i to co wyjąłem nie przypomina drewna, nawet mocno zbutwiałego... ewidentnie wyglądało to na papier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 Nie wiem jak w przypadku amunicji do mannlichera,ale z całą pewnością stosowano pociski z masy papierowej jak i drewniane.Przydało by się foto z wytarganymi bebechami z łuski,może pomoże bo ja nadal twierdze że to najzwyklejszy ślepak:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.