Jump to content

Moj pierwszy wypad w tym roku...

Recommended Posts

Posted

mój pierwszy wypad... podwójna dawka środków przeciwbólowych (po świętach czeka mnie operacja na kręgosłup) i w teren... nie mogłem wytrzymać ;-) a oto owoce 5 godzinnego śmigania po okopach z I w św... Z opowieści dziadka niby to mają być okopy austriackie ale po kolei :-)

to co na zdjęciu siedziało w ziemi na głębokości ok 120-130 cm (moja salamandra pokazała że potrafi), nie wiem co to jest, za chwilkę wystawię na ID...

Posted

z bliska... kształtem przypomina saperkę ale za delikatne... w sumie w jednym miejscu leżało tego ok 10 szt ale niestety za długo leżało w ziemi i część rozsypała mi się w rękach po wyjęciu z dołka...

Posted

a to chyba manlicher, ciekawe bicia, zdjęcie robione tel w lesie także nie wiem czy dość ostre ale ciekawe bicia, data 1904 i o ile dobrze pamiętam rzymskie VII i jakiś takiś dziwny znaczek... oczywiście przedmiot został w lesie... w dołeczku... DURA LEX SED LEX :-(

Posted

tak jak wyżej z tą różnicą że tym razem po prawej stronie ładnie zachowany mosin, tępołukowy, bicia miał 1906 i te jakieś bukwy... niestety z rosyjskiego byłem noga ;-) oczywiście też został w lesie :-((

Posted

to po prawej stronie to był chyba jakiś uchwyt... też siedział dość głęboko... a gwozdki nie takie pospolite ;-) ręczna kowalska robota... ten z lewej to myślałem na początku jak wyjąłem go z ziemi że to ułamany czubek" bagnetu ale po bliższych oględzinach stwierdziłem że to chyba jednak gwóźdź...

Posted
mam nadzieję że spodobały się Wam moje dzisiejsze skarby... Dołki po sobie zasypałem... wszystko wykopane w okolicy wsi Harasiuki, woj. podkarpackie... pozdro
szczurek1979
Posted
nieźle szczurek :)

pozwolę sobie na mały OT :)

myślę, że wszystko pójdzie OK, wrócisz do zdrowia i na Forum :)
będę mocno ściskał kciuki... i jak tylko cię wypuszczą ze szpitala, daj znać - będziemy czekać na ciebie i kolejne twoje znaleziska :)

będzie dobrze :)) duuuuuuużo zdrowa kolego :)

-pozdro-
Posted
Gratuluję fantów szczurek, oby tak dalej.
Pomyliłeś się trochę w identyfikacji nabojów, faktycznie są to naboje od Mannlichera ale nie jest to Carcano a austriacki Mannlicher 95.
Posted
przypominam iż nie jest to dział identyfikacji - szczurek napisał co wrzucił na ID i tam proszę pomagać.

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=668528#1036409

-pozdro-
Posted
szczurek_1979,niezly luzak z cieie,kilka dni przed operacja a dolki po 130cm kopiesz,respekt.Ja przed operacja to do kibelka czolganiem w najlepszym wypadku na czworaka,ale to juz historia,wszystko poszlo dobrze,czego i tobie zycze.
Pozdrowionka.
Posted
garbaty... ketonal forte 3szt i poprawiłem tramalem i podejrzewam że jak bym żubra łyknął to miałbym odlot zupełny... ;-) nie mogłem już w domu usiedzieć... nosiło mnie to się w końcu wybrałem :-)) pozdro
Posted

Fajne wykopki . A to mój niedzielny fant . Pierwszy wypad na wykopki , drugi sygnał ( pierwszy łuska ) i to od razu takie szczęście ;) .
pozdrawiam adolfinio96

Posted
Kol.szczurek kolegi syn miał niedawno operację na tę samą przypadłość co Twoja.W Zamościu,wszystko poszło sprawnie i jest ok.Z Tobą będzie podobnie,trzymaj się dzielnie.
Pzdr.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information