Skocz do zawartości

Guzik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Najbliższa pruska jednostka, jaka walczyła w okolicy, to 47 dywizja rezerwowa walcząca w okolicach Leszczyna - Rajbrot w 1914r., a to około 20 km od miejsca jego znalezienia.
Napisano
Pytanko,czy takich czystych" uzywali przy mundurach także Rosjanie w 1914? Czy były to zastępcze czy poprostu jakiś procent sortu mundurowego był w nie zaopatrzony regulaminowo?
Napisano

grinch20 - skąd wiesz, że guzik jest austro-węgierski" ?

podobne guziki z charakterystycznym sposobem mocowania uszka wychodziły mi pruskie i w kontekście pruskim - tylko i wyłącznie. dodam, ze na tych terenach nie było nic, co wiązało się z Austro-Węgrami.

zainteresowało mnie twoje stwierdzenie i fajnie by było, jakbyś mógł to poprzeć.

-pozdro-

Napisano
Podobne, delikatne (cienka blaszka i uszko) mi wychodziły na K.u.K okopach. Nie odrzucał bym iż jest austriacki... Trochę inny rant od niemieckiego.
Napisano
witam tyfus takie same kopałem 10 metrów od jednostki austro-wegierskiej jutro wrzuce ci fotki ale sa identyczne a sposób mocowania uszka identyczny
Napisano
no i dlatego jestem ciekawy :)

ja poszukam swoich pruskich, wrzucę fotki - porównamy i może będzie wiadomo czym się różnią - człowiek uczy się cały czas ;)

i tak jak Martian napisał - dobre fotki : awers, rewers, mocowanie uszka, rant.

-pozdro-

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie