szakal 48 Napisano 24 Marzec 2010 Autor Share Napisano 24 Marzec 2010 Koledzy pomóżcie ,może ktoś wie gdzie dostać tani zestaw do repliki Mausera .Bo już próbowałem prawie wszystkiego ,ale jak wiecie nie których rzeczy się nie kupi.Zwłaszcza zamka i komory zamkowej i jak tu zrobić replikę ?Odlewy no ale wyglądu to to nie ma ,ale z braku laku.Mam kolbę ze wszystkimi okuciami,ale wiecie bez............ to koszmar. Pozdro szakal 48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Jeśli chodzi o w miarę wierną wizualnie kopię komory i zamka to pozostaje Ci jedynie któraś z replik ASG,a elegancką toczoną replikę lufy można kupić na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 albo kupić mausera asg i oprawić w oryginalną kolbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Kupić replikę ASG,wykorzystać tylko komorę i zamek,resztę znalowo-plastikowego badziewia wraz z tandetną kopią kolby wywalić(najlepiej spalić żeby oczu nie drażniło:) i zastąpić te elementy(oprócz stalowej dotaczanej repliki lufy) częściami z oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 wiem wiem prawo itd...ale ASG wsadzac w orginalne drewno...szkoda drewna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Stedke, mądrzejsze od nas głowy nad tym myślały i niewiele im po tym. Najtańsze wyjście to właśnie ASG. Zamek podobny do oryginału i co najważniejsze w odróżnieniu od odlewów- chodzący".Masz kasę to kup sobie zdekowanego. Nic nie stoi na przeszkodzie. Tyle, że to Cię trochę zaboli finansowo. I zależnie skąd go kupisz, będziesz miał albo ku uciesze usuniętą iglicę i wkład w lufie, albo też będziesz niemiło zaskoczony zaspawanym zamkiem. Wybór należy do Ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 mjut ja wiem o co chodzi:)mnie tylko boli wlasnie to ze przyszly czasy ze niektorzy musza wkladac ASG w orginalne drewno(ciul z tym jak to kopia z allegro)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Wsadzać kopię mausera w orygialne drewno,to tak,jakby znależć diament w kompoście (czytaj w kupie gówna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 27 Marzec 2010 Share Napisano 27 Marzec 2010 Marudy jak już nie chce wam się męczyć to kupcie sobie po Mauserku Tanaki i po zawodach :DZresztą na allezło jedna osoba robi super repliki min Mausów !!!pozdro Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.