YARD Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 Podczas swoich wędrówek" po Wielkopolsce znalazłem kilka zapomnianych" grobów.W miarę możliwości starałem sie je odnowic.Na foto grób Powstańca Wielkopolskieg Szczepana Haczki , poległ 29,01,1919r. stary cmentarz w Goniembicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 Przed odnowieniem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 Napis odnowiony" przy współpracy z kol. @kitolif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 Grób Powstańca Wlkp. na cmentarzu w Czaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 Napis odnowiony.Proszę o info. o zapomnianych, zaniedbanych mogiłach żołnierskich w Wielkopolsce.cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Świetna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Ja parę lat temu w ramach mojej pracy na historie biegałem po cmentarzach w moim mieście i fotografowałem groby żołnierzy ( przy okazji obczyściłem tablice z liści i innego syfu.Jak znajdę foto to wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodaamor Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 YARD nie podam Ci namiarów na inne groby w Wielkopolsce, bo ich nie mam, ALE CHYLĘ CZOŁO PRZED WAMI !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Zdołałem odnaleźć jedno zdjęcie śp Bronisław Właśniewski szeregowiec 61 p.p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Dziś byłem w m. Konojad.Grób Powstańca Wlkp.Odnowiłem literki, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 18 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Wygląda troszkę lepiej?Proszę o info. o zaniedbanych" grobach, pomnikach Powstańców i żołnierzy W.P. w Wielkopolsce.YARD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemianka Napisano 18 Czerwiec 2010 Share Napisano 18 Czerwiec 2010 Tak trzymac.Wiecej takich osob powinno byc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Witam , gdyby ktoś chciał zobaczyć pomniki i miejsca pamięci poświęcone Powstaniu Wlkp, 1918-1919, można rzucić okiem na taki temat:http://www.wfeh.webd.pl/forum/viewthread.php?thread_id=61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Pikna sprawa. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 3 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Witam ponownie.@ Ziemianka napisał: Tak trzymac."Staram się :)Dziś wieczorem - cmentarz na Junikowie, Poznań.Grób Powstańca Wlkp. przed" i... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 3 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2011 i po zabiegach".Moja prośba [patrz kilka postów wyżej] nadal aktualna.Link do stronki WFEH nadal aktualny.Oczywiście cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 6 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Tuż obok miejsca spoczynku Powstanca,[patrz post wyżej]znajduje się grób gen. Adama Kicińskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 6 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Jak widać, grób był nieco zaniedbany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 6 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Postanowiłem więc, troszkę uporządkować.Obecnie grób generała wygląda tak jak na foto.Kilka słów o generale:http://pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Kiciński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 6 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Literki odnowione i taki ogólny clear. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 10 Wrzesień 2011 Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Zacna inicjatywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 30 Październik 2011 Autor Share Napisano 30 Październik 2011 Zbliża się 1 listopada i aduszki".Zapalcie znicz na grobach Bohaterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 30 Październik 2011 Autor Share Napisano 30 Październik 2011 Ja zapaliłem znicz na grobie Powstańca Wlkp. w Puszczykowie.I jeszcze taki link:http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/1142317,kibice-lecha-poznan-sprzatali-cmentarz-przy-ul-samotnej,id,t.htmlKibice Lecha sprzątali stary cmentarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Grób Powstańca Wielkopolskiego, cmentarz w Kościanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Poprawiłem napisy, zapaliłem znicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.