pawelec Posted February 20, 2010 Author Share Posted February 20, 2010 Witam chciałbym się dowiedziec czy jestem w posiadaniu oryginalnego odznaczenia , a nie falsa . Prośba o wypowiedzenie się na temat autentyczności tego krzyża Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelec Posted February 20, 2010 Author Share Posted February 20, 2010 Druga stronka . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel888 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Tak na pierwyj rzut oka kopia.I raczej bym to obstawiał.<pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelec Posted February 20, 2010 Author Share Posted February 20, 2010 To może coś doradzisz kilka szczegółów jak je rozróżniać ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XII Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 za ładnie wygląda ;) poza tym o ile mnie oczy nie mylą widać niedoróbki chemicznego starzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel888 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 A środek sie rusza? Jest magnetyczny tzn. czy przyciąga go magnes?<pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sailer Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Nie wszystko co ładne jest kopią :] Środki EK były produkowane ze stali jak i różnych metali kolorowych. Bynajmniej po owych fotach EK wygląda na lipny odlew z nie śmiganą wstążką :] Opisz dokładnie jak jest zbudowany, i postaraj się o ostrzejsze foty. ...YO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stg1971 Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 wstążka na 100 procent współczesna,a ek raczej na nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecenas12 Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 tak jak powiedział Sailer -daj lepsze fotki, awers i rewers oraz bok krzyża. A tak poza tym to jak te fotki lepsze będziesz miał to radził bym ci umieścić ten krzyż na forum www.warrelics.eu i tam spytaj o jego autentyczność (co dwa forum to nie jedno!).pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaarcin Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Witam. jestem w posiadaniu podobanego krzyza. pawel888 mowil o ruszajacym sie srodku. Co to moze oznaczac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecenas12 Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 jeśli środek się rusza to masz pewność że to nie odlew -a co za tym idzie może być prawdziwy .Wrzuć zdjęcia na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaarcin Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Te zdjecia przekazal mi sprzedajacy. Zrodlo jest pewne i wiarygodne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaarcin Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 # Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaarcin Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 # Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecenas12 Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 jaki tam jest symbol ? z tego zdjęcia wnioskuje że to M/2 ale za dobrze to nie widać . Jeśli to M/2 tak to takiego oznaczenia nie było ,a co za tym idzie to może być kopia.Daj zdjęcie boku tego krzyża ,bo z tego zdjęcia co jest symbol ,to nieciekawie wygląda -wręcz obstawiał bym kopie. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaarcin Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 symbol WR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaarcin Posted April 19, 2010 Share Posted April 19, 2010 Zdjecie najwczesniej jutro, bo nie mam odpowiedniego sprzetu. ale laczenie ramki raczej widac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mumiie3 Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 ewidentnie kopia Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecenas12 Posted May 4, 2010 Share Posted May 4, 2010 WR? nie znam takiego oznaczenia ,zresztą można wejść na (wehrmacht awards)-tam odszukać zakładkę iron cross 2 i poszukać takiego oznaczenia. Wiem na 99% że takie oznaczenia nie były stosowanie.pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaarcin Posted May 18, 2010 Share Posted May 18, 2010 Nie mam na tyle dobrego aparatu, żeby to pokazac, ale widac laczenie ramek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.