Jump to content

Jaki kupić wykrywacz do 2500 zł

babik80

Recommended Posts

Witam, jestem posiadaczem ACE 250 i chciałbym kupić sprzęt z głębszym zasięgiem do kwoty 2500 ~ 2700zł. Szukam głównie monet, proszę o doradzenie w kwestii zakupu. Mam już coś na oku ale nie chcę sugerować, pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.

Masz pieniądze to kup górną półkę po co póżniej zmieniać dalej, osłuchasz sie na wykrywaczu i poznasz go jak własną kieszeń i nie ważne czy to jest ace,rutus czy minelab ma juz dodatkowe programy wgrane na początek super sprawa,nie wiem jaki jest sens kupna wykrywacza tańszego jak się ma większy fundusz na dobry sprzęt.Każdy poleca że na początek najlepiej kanarek ale po co? Nie można zacząć od dobrego sprzętu i poznawać go od razu?

Alez mozna zaczac nawet od najlepszego. Tylko ze dobry sprzet wymaga dobrego doswiadczonego operatora. kompletnego amatora dobry sprzet tylko umorduje zanim zacznieuzytkownik z niego cokolwiek pojmowac. Natomiast np. ACE daje natychmiastowe wyniki a z czasem po osluchaniu jeszcze lepsze. Potem jak ktos zechce przychodzi pora przejsc na trudniejszy sprzet. To normalna dosc droga ewolucji.

Spokojnie, nie wiem jak dlugo i czy wogole chodziles z ACE. On daje rozne dzwieki niby tylko z jego palety ale czasem zmienne, w jedna strone kolor w druga zelazo a po przekatnej troche inaczej, chocby na tej podstawie mozna z grubsza ocenic co jest pod spodem. Przy krzyzowym pomiarze czasem udaje sie z grubsza ocenic wielkosc przedmiotu i z jakiego jest metalu itp. itd. Niuansem nie jest moze modulacja glosnosci ale nastepujace po sobie dzwieki przy jednym znalezisku juz tak :)
ACE jest bardzo proste dla niedoswiadczonych, doswiadczony potrafi z niego wyciagnac wiecej. Z dyskryminacja tez sie trzeba zaprzyjaznic a i czulosc nauczyc odpowiednio do warunkow ustawiac. Pinpointer tez co nieco potrafi powiedziec jak go uzyc jako quasistatycznego wykrywacza
To nie jest do konca wykrywacz zero-jedynkowy. Po sezonie lazenia z ACE 250 wiedzialem o nim i jego reakcjach sporo wiecej niz w pierwsze dni i czesciej wiedzialem czego nalezy spodziewac sie pod ziemia i czy warto za tym pogrzebac. W pojecie osluchanie" wkladam tez i opatrzenie z wyswietlaczem.

Powyzszego dosyc latwo sie nauczyc bo ilosc bodzcow jest ograniczona a jak jeszcze dochodza w bardziej rozbudowanych urzadzeniach niuanse glosnosci i tonacji za to znika ten bardzo pomocny adeptowi ekranik to poczatkujacy moze potrzebowac duzo dluzszego czasu do opanowania tego koncertu. O czym czesto tu na forum czytalem :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information