Skocz do zawartości

Ciekawostka do identyfikacji

SARNA

Rekomendowane odpowiedzi

http://henk.fox3000.com/pz4.htm
w sumie strona modelarska ale jest sporo wariantów nawet z prototypowymi moze ktos coś dopasuje do zdjecia o ile to nie jet panzer 1 B z dachem z brezentu do nauki jazdy

Kloki - długie puszki występowały w Wehrmachcie od czasu wprowadzenia maski M38 ze sztywną gumową cześcią twarzową, czyli jak wskazuje nazwa od 1938 roku ;). Jesli chcesz dowód wejdź na wątek o standardach wyposażenia WH w dziale Rekonstrukcje", wrzuciłem tam linki do niezaprzeczalnie wrześniowych zdjęć, gdzie wystepują długie puszki.

A to Ci ciekawostka, czyli dotychczasowe wieloletnie boje i przepychanki/ wydrapywanki i bijatyki o krótkie puszki na rekonstrukcjach wrześniowych zakończyły się fiaskiem? Jeżeli to prawda to cały wysiłek forumowo-rekonstruktorskich gwiazd pierwszego planu" poszedł na marne... jaka szkoda. Dotychczas zawsze nosiłem puszkę długą na wrześniowych inscenizacjach za co groził ogólnopolski opier... i obraza. Chyba igrałem z ogniem.

Ale wróćmy do tematu przewodniego. Pojazd wygląda jak wyrośnięty STUG ;) ten sam profil pancerza górnego wierzy itp... Może ktoś rozwiąże w końcu tę zagadkę?

...chyba trochę podobny, tak więc w tego typu pojazdach szukałbym rozwiązania tej zagadki. Zainteresowanych odsyłam np: do strony http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=47&t=140923 na Axis History Forum, temat: ciekawe zdjęcia pojazdów z e-Bay (stamtąd pochodzi fotka obok)

Z powodu tego, że jest tak późno oraz, że jest tam 50 podstron do przejrzenia (w owym temacie), może zajmą się tym bardziej wytrwali ode mnie...

Witam,
Stoner1972 to co pokazałeś na zdjęciu to także Schulfahrzeuge tyle że zbudowany na podwoziu panzer III Ausf.A i tył tego pojazdu to zupełnie inna bajka. Na potwierdzenie swojej tezy, że jest to pojazd na podwoziu jedynki" zamieszczam linkę http://serkoff.narod.ru/t-1-5002.jpg Proszę porównać wlot powietrza do chłodzenia silnika, tłumik, błotniki. I jeszcze jedno, patrzę i patrzę i nie mogę się tam doszukać innego pojazdu ;).
Pozdrawiam

Dlatego napisałem, że trochę podobny :) chodziło mi o pojazdy typu Schulfahrzeuge. Co do tego, że to podwozie od PzKpfw I zgadzam się z Tobą w 100%.

Natomiast muszę Ci napisać, że gdy po raz pierwszy przyjrzałem się Twojemu zdjęciu odniosłem wrażenie, że na dalszym planie stoi jakaś ciężarówka z plandeką, w niższych partiach w całości przesłonięta pojazdem na pierwszym planie, dlatego napisałem, że wydaje mi się"... no cóż wzrok mnie widocznie trochę zawiódł :)

• 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie