SARNA Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 WitamCo to za sprzęt na zdjęciu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 może to pzkpfw IV brummbar ? na 99% coś na podwoziu panzer IV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SARNA Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 Zdjęcie z września '39. Nie wiem czy nie za duży jak na IV :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pete Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Witam,Raczej coś na podwoziu panzer I w wersji B. Myślę że to jest Schulfahrzeuge z brezentową budą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Moim zdaniem oficer nosi maskę p-gaz z długą puszką, co wskazywałoby na okres po 1941 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 http://henk.fox3000.com/pz4.htmw sumie strona modelarska ale jest sporo wariantów nawet z prototypowymi moze ktos coś dopasuje do zdjecia o ile to nie jet panzer 1 B z dachem z brezentu do nauki jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 http://henk.fox3000.com/pz4/vs150/1/02.jpg tutaj ciekawy wariant który może przedstawiac to niezbyt dobre jakosciowo zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Kloki - długie puszki występowały w Wehrmachcie od czasu wprowadzenia maski M38 ze sztywną gumową cześcią twarzową, czyli jak wskazuje nazwa od 1938 roku ;). Jesli chcesz dowód wejdź na wątek o standardach wyposażenia WH w dziale Rekonstrukcje", wrzuciłem tam linki do niezaprzeczalnie wrześniowych zdjęć, gdzie wystepują długie puszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 A to Ci ciekawostka, czyli dotychczasowe wieloletnie boje i przepychanki/ wydrapywanki i bijatyki o krótkie puszki na rekonstrukcjach wrześniowych zakończyły się fiaskiem? Jeżeli to prawda to cały wysiłek forumowo-rekonstruktorskich gwiazd pierwszego planu" poszedł na marne... jaka szkoda. Dotychczas zawsze nosiłem puszkę długą na wrześniowych inscenizacjach za co groził ogólnopolski opier... i obraza. Chyba igrałem z ogniem.Ale wróćmy do tematu przewodniego. Pojazd wygląda jak wyrośnięty STUG ;) ten sam profil pancerza górnego wierzy itp... Może ktoś rozwiąże w końcu tę zagadkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 wieży * oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoner1972 Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 ...chyba trochę podobny, tak więc w tego typu pojazdach szukałbym rozwiązania tej zagadki. Zainteresowanych odsyłam np: do strony http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=47&t=140923 na Axis History Forum, temat: ciekawe zdjęcia pojazdów z e-Bay (stamtąd pochodzi fotka obok)Z powodu tego, że jest tak późno oraz, że jest tam 50 podstron do przejrzenia (w owym temacie), może zajmą się tym bardziej wytrwali ode mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoner1972 Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Wydaje mi się również, że ta plandeka może pochodzić z pojazdu stojącego na jeszcze dalszym planie i nie ma nic wspólnego z pojazdem stanowiącym treść zagadki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pete Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Witam,Stoner1972 to co pokazałeś na zdjęciu to także Schulfahrzeuge tyle że zbudowany na podwoziu panzer III Ausf.A i tył tego pojazdu to zupełnie inna bajka. Na potwierdzenie swojej tezy, że jest to pojazd na podwoziu jedynki" zamieszczam linkę http://serkoff.narod.ru/t-1-5002.jpg Proszę porównać wlot powietrza do chłodzenia silnika, tłumik, błotniki. I jeszcze jedno, patrzę i patrzę i nie mogę się tam doszukać innego pojazdu ;).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoner1972 Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Dlatego napisałem, że trochę podobny :) chodziło mi o pojazdy typu Schulfahrzeuge. Co do tego, że to podwozie od PzKpfw I zgadzam się z Tobą w 100%.Natomiast muszę Ci napisać, że gdy po raz pierwszy przyjrzałem się Twojemu zdjęciu odniosłem wrażenie, że na dalszym planie stoi jakaś ciężarówka z plandeką, w niższych partiach w całości przesłonięta pojazdem na pierwszym planie, dlatego napisałem, że wydaje mi się"... no cóż wzrok mnie widocznie trochę zawiódł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 Mnie to do zludzenia przypomina PiKfwg II ale o takich pojazdach na podwoziu jedynki nie slyszalem wiec nie wiem czy wiele to wnozi :( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.