feld Napisano 17 Luty 2010 Autor Napisano 17 Luty 2010 Mam pytanie.Czesto wsród starych poszukiwaczy krazy taka opinia,ze -wola chodzic ze stara solarka,niz z rutusem proxima.Twierdza,ze solarka jest bardziej stabilna i czulsza.Czym sie sugeruja?Czy faktycznie tak jest?
explosivelabs Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Myslę że jest to chyba kwestia osłuchania się ze sprzętem. Chodziłem cały czas z proximą kolega z solarisem. Zamieniliśmy się aby porównac sprzęt. Ja uważam że Proxima jest stabilniejsza a on że solaris.
Catadero Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Przeszedłem przez wszystkie szczeble Rutusów a nawet używałem poprzedników-Cyklopów. Kwestia różnic pomiędzy Solarisem a Proximą to w znacznej mierze odczucia subiektywne. Ale nie da się ukryć, że jednak z Proximą chodzi mi się lepiej niż z Solarisem. Jednak to, czy wykrywacz zobaczy" monetę na 25 czy 27 cm głębokości to równie dobrze może być kwestią tego jak wysoko poprowadziło się cewkę nad ziemią jak i osobistych ustawień. Nie ma reguły, więc wszelkie takie rankingi psu na budę się zdadzą. Chyba, że prowadzi się kompleksowe badania na tym samym terenie, w tych samych warunkach, dla każdego modelu indywidualnie.C.
adam793 Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 Teraz dużo osób rozgląda się za solarisem nie wiem może faktycznie jest też dobry i w miarę przystępny w cenie naprawdę jest ich mało a ludzie chętnie kupują ten wykrywacz.
220V Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 Bo SOLARISY to dobre sprzęty w tych pieniądzach wiec sie ludzie ich nie pozbywają. Mam go już 2 lata i nie mam zamiaru zmieniać na Proksimę, która pewnie zasięgowo jest niewiele głębsza! Tyle że ma sporo bajerów których Solarek nie ma.Znajomi chodzą z Minelabami, Fisherami, ale Rutus przy nich całkiem przyzwoicie wypada.Pozdrawiam
samgnus Napisano 20 Luty 2010 Napisano 20 Luty 2010 W nawiązaniu do postu Catadero...też miałem kiedyś Cyklopa...w wersji II...to była jaza :)) Mój ciągle się wzbudzał i ciężko mi się z nim pracowało(wykopki z nim to było dla mnie prawdziwe wyzwanie :) )....Potem miałem kilka innych wykrywek by kupić z ciekawości...Solarisa.Kilka miesięcy chodził bez zarzutu,by zacząć się wzbudzać bez powodu w dynamiku (statyk i mix zawsze były niestabilne)...sprzedałem.Od tamtego czasu kupuję tylko sprzęt na M i poszukiwania stały sie przyjemnością.Wracając do zasadniczego tematu...Proximy nie miałem nigdy,ale z tego,co wiem od innych i zauważyłem biorąc ją do ręki od nich...ma podobne problemy,co Solaris.Pozdrawiam!
irasiad Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 Kolego samgnus! Nigdy nie miałeś w ręku proximy? Hmmm... Zanim ją ocenisz pobaw się nią w terenie. Co do sprzetu na M", mam na zbyciu midasa...:))Pozdrawiam!
fidzir Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 proxima jak dla mnie rewelacja,oczywiście w tym przedziale cenowym,nie mialem okazji biegać z wykrywką za 3000-4000zł,ale za 1400zł to nie widze lepszego sprzętu no i jest uniwersalna na kolorek jak i na większe żelaztwo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.