EMPAI Napisano 15 Luty 2010 Autor Share Napisano 15 Luty 2010 Czytam ja sobie recenzję nowego filmu http://www.rp.pl/artykul/2,433969.htmla tu nagle taki kwiatek :...'' Jednak w miarę upływu czasu okazuje się, że grany przez Leonarda DiCaprio detektyw ma swoje własne demony. Wracają do niego straszliwe obrazy z czasów wojny, gdy wyzwalał obóz w Auschwitz, i wspomnienia śmierci ukochanej żony ''...Mam nadzieję , że to tylko redakcyjna pomyłka albo zwykły lapsus językowy.Nie chciałbym się dowiedzieć , że cała moja wiedza na nic a obóz w Auschwitz wyzwolili jednak hamerykańce a nie Rosjanie z I Frontu Ukraińskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Niebawem się dowiemy, że Auschwitz wyzwolili komandosi z Nawarony. Komuś zależy na sianiu tego typu propagandy w celu pomniejszenia zasług ludzi, którzy dokonali faktycznych czynów. USA to kraj ludzi bardzo prymitywnych rządzonych przez garstkę cwaniaków, mających doskonale opanowane techniki manipulacji tymi pierwszymi. Amerykanie czerpią swoją wiedzę z filmów stąd często można w rozmowie z nimi dowiedzieć się intrygyjących rzeczy :) Ja czasami boję się zapytać o coś któregoś z nich jak mam okazję, żeby nie okazało się, że jestem neptkiem jeśli chodzi o świat w którym żyje. Taki to już ich urok jak widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 nie nie nie, niedługo to będzie, że to żydzi wyzwolili Auschwitz ;)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Szpadel Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Koledzy przecież alianci nieopodal Auschwitz bombardowali fabrykę syntetycznej benzyny, ale niektóre bomby (przy tamtej technice bombardowania może jednak trafimy John?") spadły na teren obozu, i to jednak nie był przypadek gdyż w jedna bomba była wersją bomby na ulotki i w niej siedział Leonardo z zapasem amunicji i browningiem m1919. I on wykosił wszystkich SSmanów i oswobodził obóz. (pewnie spytacie jakim cudem spadając w tej bombie udało mu się wyjść bez szwanku?? było to możliwe bo po drodze bomba zahaczyła o stado kaczek i uderzyła w drzewa którym maskowane były komory gazowe)Ale że Leonardo był bardzo skromny to potem uciekł z buta, autostopem, oraz śmignął raz dwa do US a do oswobodzonego obozu weszli Rosjanie ;) (udało mu się to dzięki niezniszczalnym Corcoranom które miał na nogach)joke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coriolan Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Pewnie pomyłka Leonarda.Amerykanie /jednostki VII Armii/ wyzwolili m.in. KL Dachau - po wkroczeniu rozstrzelali całą załogę SS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Coriolan- Ty nie siej ziarna zwątpienia. Przecież wszyscy (?) wiedzą, że to spisek i celowe przeinaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Czytałem tę książkę na prawdę w tekście było napisane że to on wyzwalał Auschwitz,mimo tej nieścisłości lekturę polecam trochę schizowata pod koniec ale pozycja godna uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Der Szpadel DiCaprio wydostał się z bomby w powietrzu jak angielscy letnicy " z Allo ,allo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 ja Wam mówie, że to jednak żydzi wyzwolili obóz Auschwitz;)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Nie, nie, nie! To Niemcy wyzwolili Żydów z polskich obozów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.