Sekal Napisano 12 Luty 2010 Autor Napisano 12 Luty 2010 Witam.Wpadły mi ostatnio w ręce takie oto przedmioty i proszę o ID.
Hebda Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 taj jak tyfus napisał,łyżeczki nie mają większej wartości jako zdekompletowany zestaw,pojedyńcze sztuki,choćby nawet z Norblina.Zestaw byłby sporo warty.Też nie sprzedaje fantów,chyba że trafią się powtórki to ew mogę sprzedać.Ale i tak sobie sam dla siebie wyceniam fanty,patrze po ile schodzą podobne,dla czystej przyjemności wiedzy o cene jaką rzecz może kosztować
Rottontoy Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Robert komplet da się załatwić :) kiedy jedziemy?:P
8total4 Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Hebda była dyskusja o specjalnym podforum, ale wolimy stawiać na budowanie pasji.Ceny dyktuje rynek, a od handlu jest dział ogłoszenia".ps. uwierz mi że pojedyncze łyżeczki mają czasem większą wartość niż Ci się wydaje..zwłaszcza jeżeli komuś zależy na skompletowaniu jakiegoś zestawu, albo w grę wchodzi zastawa pułkowa, herbowa itp.pozdro.
tyfus Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Hebda - masz rację :)moje zainteresowania kręcą się szczególnie wokół monet.Też lubię wiedzieć jaką mają wartość - to nie grzech :)Tylko czasami pojawia się paradoks - według katalogu, monetka może mieć wartość np. 100 zł, a na serwisie aukcyjnym nie schodzi za więcej jak 30 zł. Biorę tu pod uwagę te same stany zachowania.Może też być odwrotnie - coś co nam się wydaje, że nie ma większej wartości, może osiągnąć całkiem przyzwoitą cenę :)Analogicznie jest z innymi przedmiotami. Dlatego ja osobiście również nie pochwalam wycen, bo nie spełniają swojej roli.To sami ludzie kształtują popyt i podaż, a przedmiot jest tyle wart, ile jest ktoś w stanie za niego zapłacić i jak bardzo chce go mieć w swojej kolekcji :)-pozdro-
8total4 Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Katalog to nie podstawa, to tylko sugestia.Nie każdy wyczerpuje temat i podaje trafne informacje..poza tym jest jedna ważna zasada - cena jest często wykładnikiem zainteresowania przedmiotem.często moda powoduje że niektore przedmioty traca na wartosci a inne zyskują.pozdro.
tyfus Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 dokładnie total :)i tak jak pisałem - znać wartość, to nie grzechdział z wycenami - jestem na NIE-pozdro-
Pytanie
Sekal
Wpadły mi ostatnio w ręce takie oto przedmioty i proszę o ID.
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.