Skocz do zawartości
  • 0

Krzyżyk, bagnet oraz łyżki.

Sekal

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
taj jak tyfus napisał,łyżeczki nie mają większej wartości jako zdekompletowany zestaw,pojedyńcze sztuki,choćby nawet z Norblina.
Zestaw byłby sporo warty.
Też nie sprzedaje fantów,chyba że trafią się powtórki to ew mogę sprzedać.
Ale i tak sobie sam dla siebie wyceniam fanty,patrze po ile schodzą podobne,dla czystej przyjemności wiedzy o cene jaką rzecz może kosztować
Napisano
Hebda była dyskusja o specjalnym podforum, ale wolimy stawiać na budowanie pasji.
Ceny dyktuje rynek, a od handlu jest dział ogłoszenia".

ps. uwierz mi że pojedyncze łyżeczki mają czasem większą wartość niż Ci się wydaje..
zwłaszcza jeżeli komuś zależy na skompletowaniu jakiegoś zestawu, albo w grę wchodzi zastawa pułkowa, herbowa itp.

pozdro.
Napisano
Hebda - masz rację :)

moje zainteresowania kręcą się szczególnie wokół monet.
Też lubię wiedzieć jaką mają wartość - to nie grzech :)

Tylko czasami pojawia się paradoks - według katalogu, monetka może mieć wartość np. 100 zł, a na serwisie aukcyjnym nie schodzi za więcej jak 30 zł. Biorę tu pod uwagę te same stany zachowania.
Może też być odwrotnie - coś co nam się wydaje, że nie ma większej wartości, może osiągnąć całkiem przyzwoitą cenę :)

Analogicznie jest z innymi przedmiotami. Dlatego ja osobiście również nie pochwalam wycen, bo nie spełniają swojej roli.

To sami ludzie kształtują popyt i podaż, a przedmiot jest tyle wart, ile jest ktoś w stanie za niego zapłacić i jak bardzo chce go mieć w swojej kolekcji :)

-pozdro-
Napisano
Katalog to nie podstawa, to tylko sugestia.
Nie każdy wyczerpuje temat i podaje trafne informacje..

poza tym jest jedna ważna zasada - cena jest często wykładnikiem zainteresowania przedmiotem.

często moda powoduje że niektore przedmioty traca na wartosci a inne zyskują.

pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie