stachu834 Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 Ostatnio znalazłem taką oto saperkę, napis jest po rosyjsku.
stachu834 Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 czy 1884 to rok produkcji? co oznacza napis na lemieszu i literka K"? od kiedy w ogóle pojawiły się takie łopatki w carskiej armii?Pozdrawiam
stachu834 Napisano 21 Luty 2010 Autor Napisano 21 Luty 2010 Panowie, Panie liczyłem na więcej informacji ...
8total4 Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 http://www.armiacarska.com/wyposazenie_saperskie.htm#saperka
8total4 Napisano 21 Luty 2010 Napisano 21 Luty 2010 najpierw wypadałoby podziękować..następnie zamiast liczyć na informacje - poprosić o nie..poza tym:-armia rosyjska to problem bo dostępnych jest n.t. mało źródeł..-w linku który dałem masz większość wymiarów i informacji dotyczących łopatki piechoty..-informacje jakie podałeś na jej temat (brak wymiarów, nie przepisałeś niewyraźnych napisów itp.), są nikłe w porównaniu do twoich wymagań..-po trzecie skoro już wiesz że to rosyjska łopatka, nic nie stoi na przeszkodzie skorzystać z googla czy forumowej wyszukiwarki.pozdro.
Pytanie
stachu834
Ostatnio znalazłem taką oto saperkę, napis jest po rosyjsku.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.