saboo Posted February 4, 2010 Author Share Posted February 4, 2010 Znalezienie zegarka który zatrzymał czas wiele lat temu w każdym z Nas wywołuje pytanie.Kim był właściciel?Co robił, co stało się w czasie kiedy wskazówki przestały odmierzać czas.Zachęcam wszystkich odkrywców o prezentacje swoich znalezisk i opis okoliczności i emocji które odryciu towarzyszyły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saboo Posted February 4, 2010 Author Share Posted February 4, 2010 zegarek kieszonkowy znaleziony w okolicach miejscowości Pokrzywno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saboo Posted February 4, 2010 Author Share Posted February 4, 2010 Graweracja R.Vocke.Stan jak na wykopek niezły,chociaż wskazówki nie wytrzymały i znikły.Koperta działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saboo Posted February 4, 2010 Author Share Posted February 4, 2010 Budzik znaleziony na pozycjach obronnych Niemców w lesie rudnickim,wskazówki w momencie odkrycia były na pozycji 11.40.Ten mosiężny przedmiot widoczny na zdjęciu obok znalazłem w pobliżu.Cóż co by nie mówić o Niemcach to porządek trzymali do samego końca.Prezentujcie swoje odkrycia i jeśli znacie ich historię ,w miarę możliwości opisujcie.Darz dół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graudenz 18 Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Zegar z okopu fajne cacko :)Trzeba w tamte miejsce na wiosnę się przejść może wyjdzie coś jeszcze :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kindzal Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 http://www.muzeum.om.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Taki zestaw trafił Mi się 4 lata temu w jednym uskim" dołku.Sasza chyba selekcję robił,co mu się jeszcze przyda a co nie...;-) pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 ...ten sam zegarek dziś,niestety uszko nie wytrzymało w rękach Mojego synka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazic Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 taki oto czasomierz kupiony w sklepie z grato-antykmi za 5€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazic Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 i z przodu, oczywiscie na chodzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudolf Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 To moj jedyny Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudolf Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
saboo Posted February 5, 2010 Author Share Posted February 5, 2010 zebu74 powiedz czy zegarki były w jakiś sposób zabezpieczone w dołku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Te fanty leżały w sumie tuż przy samym dołku,wokół niego,jakby wywalane ze środka.Okopy te ciągną się na skraju wysokiej piaszczystej skarpy wzdłuż rzeki.Sosnowy las i dobry" suchy piasek robią swoje,fotka zrobiona zaraz po wyjęciu,w samochodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 a tu inne Moje znajdki,niestety żaden w całosci...pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboys From Hell Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 Mój jedyny taki ładny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboys From Hell Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nunki Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 saboo,ten mosiężny przedmiot to zasuwka od starego żelazka.POZDRAWIAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Vegas Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 No to i ja się pochwale swoim zegareczkiem ;) Pozdro1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Vegas Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Vegas Posted February 13, 2010 Share Posted February 13, 2010 No ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
james444 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Jedyny jaki mam w posiadaniu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
james444 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 Taki budzior z dołka wyskoczył...:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.