draven85 Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 bo prawda jest taka moim zdaniem , iż wcale nie potrzeba super sprzętu za 5 tyś. , jeśli ktoś chce wyskoczyć w weekend na poszukiwania i cieszyć się z rezultatów. Do tego wystarczy średniej klasy wykrywacz, łatwy w obsłudze i sporo radości gwarantowane. A te dodatkowe parę centymetrów które da droga i profesjonalna wykrywka może będzie wykorzystane w jakimś małym procencie, jeśli ktoś szuka profesjonalnie i ma na to czas to oczywiście drogi sprzęt jak najbardziej pewnie się sprawdzi ale czy dla zwykłej rekreacji warto płacić tyle.... To już każdy musi sobie odpowiedzieć i zajrzeć do kieszeni ;)
jaras85 Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 kolego marecki1939 tak miałem ten wykrywacz i proponuje bo jest dobry i dużo fajnych rzeczy nim znalazłem i wątpie zeby to był łut szczescia
karpik Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 draven- dodatkowe parę centymetrów które da droga i profesjonalna wykrywka może będzie wykorzystane w jakimś małym procencie".Na polance przechodzonej po swojej x70(2 razy dokładnie+ zaproszonych proximą) zrobiłem inną wykrywką tyle dołków, że było mi wstyd za siebie:)
banderas Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 no właśnie karpik-trzeba dostać takiego przebłysku samemu-po tym doświadczeniu już nie będziesz się pytał co kupic,na co zmienic itp,bo wszystko będziesz wiedział sam.pzdr.
draven85 Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 karpik jak już zacząłeś to pochwal się cóż to za cudowny sprzęt ? :)
Szumsk Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 Panowie temat zaczyna się zmieniać w dyskusje który sprzęt jest lepszy. Kolega kkk777 chce porad jaki sprzęt jest najlepszy jak dla początkującego. A wy zaczynacie swoją gadkę, chcesz to doradzasz sprzęt uzasadniasz wypowiedz i odpowiadasz na pytania a nie znowu zaczynacie głupie kłótnie niepotrzebne koledze kkk777.
draven85 Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 ojeju jeju :) przecież nikt się nie kłóci , taka luźna dyskusja też pokazuje różne sposoby patrzenia na sprzęt oraz wypływają przy tym propozycje sprzętu - patrz kolega Karpik jak już powie co to za super sprzęt i możliwe , że pytający skorzysta z tej podpowiedzi ;) chyba, że ktoś musi mieć podane wszystko na tacy tak lub nie ;)
melich Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 Niestety karpik milczy a też bym się chętnie dowiedział jaki detektor posprzątał po teresce 70 :(, wkrótce kupuje sprzęt jak i autor wątku ..więc?
Mati$ Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 Ace Może i jest to detektor bardzo dobry w swojej klasie cenowej, ale po co ktoś ma kupować wykrywacz za 700 czy za 800zl skoro może kupić coś za 2500zl? Żeby go później za pół roku zmienić? Nie lepiej zainwestować raz a mieć coś na długie lata nie martwiąc się że się coś przegapiło w ziemi? Poza tym można zauważyć że jest kilka marek wykrywaczy polecanych prawie w każdym temacie jako jedyne słuszne rozwiązanie a to już zaczyna się robić nudne. No ale dość już tych sporów bo wszyscy się udzielają tylko nie założyciel tematu :/ Pozdrawiam
piotr321 Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 teraz chłopak na pewno nie wie co mam kupić tak mu na mieszaliście w głowie.ja mu radzie żeby po patrzył na YouTube http://www.youtube.com/watch?v=zTqDPy3EeRk&feature=relatedi sam zobaczy pozdro.a i jeszcze ten link http://www.youtube.com/watch?v=RqDs69GzN9k
kkk777 Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 Dziękuje wszystkim za porady,jednakże jak wyżej napisałem waham się już między trzema odkrywkami x705,withe prizm 6t,tejon.choć jeszcze obejrzę linki który przesłał kolega Piotr.Pozdrawiam
fidzir Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 ace 150,250 dobre na kolorek płytko zalegajacy bądz leżący tuż pod wierzchnią warstwą,proxima super na wieksze głębokości(boratynka z 25-30 cm)...
wojtas7534 Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 polecam f70,lekki,wyważony,dobry na kolorek.ja osobiście jestem zadowolony.
karpik Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 To niech się ktoś ogarnie w tym temacie forum i zacznie urealniać.
fidzir Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 drogi kolego karpik to co napisałem to nie są żadne pierdoły wyssane z palca tylko fakty poparte praktyką,,,chodzimy razem z kumplem po poletkach on-ace 150,ja proxima...kopiemy łeb w łeb można powiedzieć jeśli chodzi o kolorek ale pod warunkiem że kolorek jest plytko,on chodzi pierwszy ja ide za nim i okazuje się że to co glębiej to jego kanarek wcale nie widzi a ja wykopuje niezle fanciory,druga sprawa to taka iż ace150 nie posiada żadnej dyskryminacji i kumpel kopie gwożdzie i druty a ja już to omijam..nie twierdze że kanarek to zły sprzęt bo kumpel trafil nim również wiele fajnych fantów ale do proximy to mu daleka droga...kanarek super dla poczatkujących żeby złapać bakcyla..pozdrawiam.
fidzir Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 i jeszcze jedno; nasz rodzimy sprzęt jest naprawde dobry i kosztuje 1480 zł a w promocji nawet 1270 więc nie widzę sensu inwestować 2500-3000 zł na sprzęt zagraniczny...
fidzir Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 x terra 705 kosztuje dwa razy tyle co rutus a z tego co się naczytalem na forach to osiagi raczej zbliżone do proximy więc czy jest sens przepłacać...??
karpik Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 Kolejne pierdoły- ace nia ma dyskryminacji a proxima ciagnie boratyne z 30cm:) Przyjąłem:) Napisz jeszcze o bezawaryjności:)) Jesteś dystrybutorem/jego pionkiem albo ludzikiem niepoważnym.
fidzir Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 jesli chodzi o bezawaryjność,to narazie się nie wypowiadam biegam z proxima od zeszlego sezonu,narazie jest git zobaczymy jak bedzie spisywała się dalej,ale wnioskujac z opisów wszystkich forumowiczy to proxima do bardzo awaryjnych nie należy,ale jest to elektronika więc komuś się coś może przydażyć-mercedesy kosztują full kasy a też stoją na serwisach...a dystrybutorem nie jestem poprostu prubuję przekonać kogoś do zakupu proximy bo sam z nia śmigam i jestem zadowolony,a i kasa rozsądna,a poza tym jeśli już jakaś awaria wystapi to z tego co wiem to nie ma żadnych najmniejszych problemów z serwisem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.