Skocz do zawartości

prosze o pradę co kupić

kkk777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich jestem poczatkujacy i bardzo bym prosił o poradę co kupic ,x705 czy f70 a moze cos innego,chciałbym że by było w miare proste w obsłudze.

Pozdrawiam
Napisano
niżej jest wątek o 70 i 705,ja osobiście mam tesoro vaquero,sprzęt skuteczny,lekki,łatwy w obsłudze namierzanie idealne,zaięgi też dobre jednak sprzęt nie dla kazdego,wymaga osłuchania(nie ma identyfikacji tonalnej),za to skuteczna dyskryminacje i bardzo małe maskowanie co pozwala znależć monete w sąsiedztwie odłamków żelaznych,gwożdzi.itp może jak kolega zaczyna to warto zacząc jak napisał jaras85 od ace sam zaczynałem i jak na swoją cene i możliwosci prostote to godny polecenia.
Napisano
znajomy ma f70,sprzet bardzo prosty w obsludze,precyzyjne namierzanie i b.lekki.dobry stosunek ceny do jakosci.
Napisano
Witam ponownie dziękuje za wasze porady, decyzji jeszcze nie podjąłem ale mam już jakiś zarys i myślę już o x705,tejonie,white prizm t6.wszystkim z góry dziękuje za porady.

Pozdrawiam
Napisano
Po co wyskakujesz z tymi ace jak kkk777 pyta się o wykrywacze x705 albo F70. Jeśli już polecać coś innego to w tym przedziale cenowym.
Napisano
Pewnie po to ze pytajacy napisal takze :
a moze cos innego,chciałbym że by było w miare proste w obsłudze"
Nic o przedziale cenowym nie pisal o ile mnie wzrok nie myli ?
Napisano
Witam! Bardzo słuszna uwaga Mati$ ! Wracając do zasadniczego pytania...F70 znam tylko z opinii innych więc trudno mi sie wypowiadać...co do X-705 mogę spokojnie polecić...co prawda mam w stajni X-70,ale kolega nabył X-705 więc miałem okazję porównać i sprawdzić...podobnie jak X-70,X705 to bardzo przyzwoity sprzęt i godny polecenia,a przy tym bardzo prosty w obsłudze...ACE,to przy nim zabawka...Pozdrawiam!
Napisano
Ale to się samo przez się rozumie, że jak się pytam o wykrywacz za 2500zl to nie chce kupić czegoś za 700zl (czy tam ile)
Napisano
Z tymi animi zakupami" to ostrożnie z opinią. Niedawno jeszcze biegałem z fisherem 1225 (używką za 820zł) i w oju" z dfx-em potrafiłem dokładniej zidentyfikować znalezisko na podstawie dźwięków (1225 nie ma wyświetlacza). Również w ilości fantów stary fisher pokonał wówczas nowego whitesa.
Teraz zmieniłem sprzęt na fishera F70 przede wszystkim ze względu na ergonomię.
Napisano
ja myślę że będzie dla ciebie ace 250 co ja ben de mówił sprawdź ten link http://www.wykrywacze.net/zasieg.htm
są tam zasięgi
Napisano
Skonczcie juz z tymi ACE 150-250,jest na rynku sporo wykrywaczy o niebo lepszych od cytowanych i tak samo prostych,tym bardziej ze chlopak prosi o rade w wyborze jednego z dwuch wymienionych przez niego.
Napisano
sla1971 a pokaż mi lepszy wykrywacz od Ace 150 czy 250 z tej półki cenowej. Jedyny w tej cenie to chyba Fisher f2 lub Smętek. Jeśli kolega a dodatku kolega pisze że może być też coś innego niż te dwa wykrywacze które wymienił. Według mnie dla początkującego to kanarki, fisher'y itp, są to sprzęty proste w obsłudze...
Napisano
piotr321 nie zgodzę się z tymi zasięgami i innymi rzeczami zawartymi na stronie o kanarkach, one mają zasięg do 1,2 metra nie do 50 czy 90 cm... Tam jest pokazana spora różnica w zasięgu a naprawdę z tego co wiem obydwa wykrywacze maja prawie identyczny zasięg jedynie na pin poincie ace 250 ma zasięg lepszy od 150 o kilka cm.
Napisano
witam sam chodzę na kanarku jeśli chodzi o monetki to nawet nieźle ale z 705 nie ma nawet porównania sprawdzałem ostatnio zasięgi zdecydowanie lepsze ace się chowa ,a obsługa 705 nie jest taka skomplikowana kilka godzin po polu i idzie się wczuć co do fishera to niestety nie miałem z nim do czynienia pozdrawiam
Napisano
I o to wlasnie chodzi.Mialem ace i wiem co to za sprzet,zasieg do dupy,zero strojenia do gruntu,poza tym masz racje,prosty w obsludze.
Napisano
kolego samgnus dzieciakiem to morze ty jestes wiec prosze nie wyrazaj o kims zdania kogo nie znasz a kolega kkk777 pytał równiez o inne wykrywacze proste w obsłudze sam miałem ten wykrywacz dlatego proponuje
Napisano
Kolego moze kup używanego Minelaba Safari sam niedawno takiego nabyłem za 2500 zł jest naprawde prosty w obsłudze. A co do Ace 250 to chodziłem z nią ponad rok i miałem często lepsze wyniki niż koledzy z innymi wykrywaczami(x-terra 70, proxima, f 70,garet 2500), może i wygląda dziecinnie ale potrafi mile zaskoczyć.
Napisano
kolego samgnus,kkk777 nie określił czego będzie szukał,więc Twoje rady są bardziej dziecinne,inaczej-mącą koledze kkk777 w głowie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie