Skocz do zawartości

Bitwa Wyrska 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

i tyle zostalo po bitwie..
Serdecznie dzieki za fantastyczna inscenizacje - dla organizatorow a przede wszystkim dla rekonstruktorow.
Olbrzymi szacun z mojej strony

Napisano
impreza fantastycznam ciekawe dioramy, dużo ciekawych rzeczy do oglądania, stoisk, fort - naprawde świetna impreza, kawał dobrej roboty, gratuluje! Jestem pełen podziwu dla organizatorów i rekonstruktorów. Napewno w zeszłym roku również się wybiorę.

Jeden tylko maleńki mankament inscenizacji: początek, kiedy to kopano okopy i stawiano zapory był nieco za długi, a atakujący i broniący się troche mało strzelali - sprawiało to wrażenie jakby Polacy opuścili wioskę po kilku zaledwie salwach. Na szczęście końcówka wypadła już fantastycznie, zgranie, bardzo realistycznie.
Napisano
Do tego trzeba doliczyć, że strzelających karabinów też nie było super dużo.
Mimo wszystko osobiście bardzo mi się podobało ;)
Napisano
W imieniu SRH Wrzesień 39" również dziękuję za udaną imprezę.

Nie sposób pominąć wspomnianych wyżej mankamentów, tj ilości broni i amunicji oraz trudnych warunków pogodowych (na które oczywiście organizatorzy nie mieli wpływu - w ogóle bardzo dobrze, że impreza się odbyła, a nie została zarzucona po odpadnięciu pierwszego terminu).

Niemniej jednak słowa uznania należą się kolegom z GOŚu, że udało im się wszystko dograć i Wyry odbyły się po raz kolejny. Warto było przejechać ten kawałek Polski z Lublina czy Warszawy, żeby spotkać znajomych z grup rekonstrukcyjnych, tym bardziej, że ten sezon nie zapowiada się szczególnie obfity we wrześniowe inscenizacje.

Także raz jeszcze dzięki i do zobaczenia za rok u Was, a oby jak najwcześniej w tym sezonie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie