saperfts Napisano 1 Luty 2010 Autor Share Napisano 1 Luty 2010 Witamjada tydzien temu z uczelni do domu w słupsku na szczecinskiej staneła obok mnie laweta i zobaczylem te oto auta. wiecie co to sa za samochody? te na lawecie? pozdrawiam michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 1 Luty 2010 Autor Share Napisano 1 Luty 2010 wiecej zdjec nie zdazylem zrobic. bo trzeba jechac bylo.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 opel kadett, moskwicz 400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Częśc fabryki Opla z liniami montazowymi i maszynami swego czasu wyjechała do ZSSR i narodziła sie w miare nowoczesna radziecka motoryzacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 To górne też mi wygląda na Opla Kadetta lub Moskticza,dolne słabo widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Numery lawety raczej ze wschodu,ciekawe,kupił czy sprzedaje te autka a zachód" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Na moje koślawe" oko to zarówno górny samochód jak i dolny to Moskwicz 400 wieziony z Ukrainy (kolorek górnego auta typowy dla ZSRR). Laweta z Ukrainy a pojazdy obok to numer Słupska, więc na pewno import ze wschodu, bo wywozić takie pojazdy na wschód nie było by sensu ekonomicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Pewnie tak,jak je opędzluje to wracał będzie z jakimś paroletnm merolem na pace..;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 http://www.oldtimer.400.pl/encyklopedia/moskwicz.htmlopis moskwiczahttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Opel-kadett-1936.jpgi opel dla porównnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ment200 Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 chyba nigdy nie widzieliście ani tablic ukrainskich, ani białoruskich ani tymbardziej rosyjskich. zapewniam was że żadna z nich nie ma po prawej stronie (a nawet w ogole nie ma) niebieskiego paska takiego jak na naszych tablicach. jedynie ukraincy maja tasek stylizowany na swoją flage teraz czyli na górze żółty na dole błekitny. pozatym ukraincy maja na tablicach numery typu: litera litera-litera litera - cyfra cyfra cyfra cyfra. predzej jest to laweta z ktoregoś panst bałtyckich bo tablice ma typowo unijną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 2 Luty 2010 Autor Share Napisano 2 Luty 2010 czyli juz bład zrobiłem w tytule watku. nie lata 20 tylko 30-40. a wrzucam kolejne zdjecie . troche rozjasniłem. prosze. tablic mi sie nie udalo odczytaczdrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar35 Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 To jest Litwin, i jedzie na pewno na zachód bo na ten zestaw to mu 5 samochodów wejdzie a nie tylko 2 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Przykładowa tablica litewska-pasuje.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 2 Luty 2010 Autor Share Napisano 2 Luty 2010 jedzie głowna droga w slupsku w kierunku na szczecin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 No to Drang nach Westen".C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Tak sie nad tym litewskim (oplem lub moskwiczem) zastanawiacie gdzie jedzie ,a swego czsu na aledrogo dwa takie były jeden w lepszym drugi w gorszym stanie i nikt ich nie chcial (a ceny nie powalały na kolana) duzo takich jeszcze z 10 lat temu gniło na polu (widziałem kilka 3 nawet obejrzalem dokladnie) - pewnie kilka do dzis w stodole sie kisi sugerował bym tymi co jeszcze są zainteresowac sie bardziej. Bo za jakis czas ktos wklei zdjecie jak na lawecie gotowe do drogi stoją i wtedy larum sie podniesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 oj kisi kisi ale cóż. nie dla psa kiełbasa:D dzieki panowie za pomoczdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Jeden z tych o ktorych pisałem powyżej był w nowym lakierku - sprawny za 8000pln (chyba nie jest to cena z kosmosu) wiec tak nie do konca (nie dla psa kiełbasa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 no w sumie nie jest tak zle . pewnie by szlo sie dogadac z właścicielem:) za takie cacko 8 tys nie jest duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 co jakis czas sprawdzac trzeba wyplywaja fajne sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 teraz tez są i ople i moskwicze ceny od 3600 do 15 000 jeden nawet wlasciciel chce zamienic na mołotowa lub jakis inny motocykl militarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.