Seku Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Napisano 31 Styczeń 2010 Myślę o dodatkowym sprzęcie, obecnie posiadam proximę,interesuje mnie przede wszystkim kolorowa drobnica.Przeczytałem wiele opinii na temat tych dwóch wykrywek i nadal nie wiem,który wybrać?
mlynek27 Napisano 31 Styczeń 2010 Napisano 31 Styczeń 2010 Ile masz kasy do dyspozycji na zakup wykrywacza? Ma być nowy czy używany?
festung. Napisano 31 Styczeń 2010 Napisano 31 Styczeń 2010 Nie wiem czy to ma sens.Masz dobry sprzęt, szukasz moim zdaniem nie potrzebnego wydatku.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 1 Luty 2010 Napisano 1 Luty 2010 A czemu nie mieć lepszego???XLT na bardziej zaśmiecone grunty, szczególnie żelazem, o raczej dość równomiernej powierzchni. Minelab na trudniejsze grunty, ale raczej mało zaśmiecone. To taka ogólna wskazówka. Skoro Masz Proximę, to wiesz już w jakich warunkach szukasz.
Seku Napisano 1 Luty 2010 Autor Napisano 1 Luty 2010 Proxima to dobry sprzęt! Ale wydaje mi się ,że każdy dobry poszukiwacz(pasjonat)powinien mieć sprzęt uzupełniający.
samgnus Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Wymienione wykrywacze nie bardzo mogą służyć jako uzupłnienie Proximy wg.mnie...a z innej beczki Proxima również nie bardzo pasuje na ich uzupełnienie...Bardziej pasuje stwierdzenie Brzęczyszczykiewicza,tj.A czemu nie mieć lepszego ?! :)) Pozdrawiam!
samgnus Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 P.S.Mając XLT lub SE traci sens posiadanie Proximy...no chyba,że chcemy,żeby ktoś inny nie posiadający sprzętu z nami pokopał....:)) Pozdrawiam!
Seku Napisano 5 Luty 2010 Autor Napisano 5 Luty 2010 Proxima do szybkiego sprawdzenia terenu a xlt lub explorer do dokładnego i głębokiego przeszukania terenu.Xlt i explorera zestawiłem razem bo według opinii są to dwa najgłębsze i najczulsze wykrywacze które mnie interesują.
samgnus Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Proxima do szybkiego sprawdzenia terenu ?! :))))) Do szybkiego sprawdzenia terenu to może być X-70,705 ,ale nie Proxima !
samgnus Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 P.S. Jeżeli rozmawiamy w tych kategoriach...bo inaczej to nawet ACE może doskonale sprawdzić teren...:)) Pozdrawiam!
samgnus Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 P.S-2. Odkąd wyszedł E-trac,to Explorer nie jest już taki czuły i głęboki...:))
Seku Napisano 6 Luty 2010 Autor Napisano 6 Luty 2010 Z proximą pracuje mi bardzo dobrze i uważam,że jak najbardziej nadaje się do szybkiego sprawdzenia terenu.O E-traku jak na razie za wiele na forach nie ma,po za tym,że posiada wejście USB.Myślę,że wybiorę Xlt,praca wykrywaczy mam namyśli(proximę) podobna,choć Xlt daje dużo więcej mozliwości.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.