pol Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Wiecie co , za 50 zł to ja jestem chętny.pozdro pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 Ostatnio w podobnym stanie kupiłem na podkoszalińskim złomowisku za 10 zł. Nadmienie przy tym, że sprzedawca patrzył na mnie jak na idiotę dającego akie pieniadze za takie g....". Dowiedziałem się przy tym, że trafiają się one dość czesto i to w różnych stanach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 Nic nie warty destrukt (w terminologii muzealnej destrukt oznacza przynajmniej KOMPLETNY egzemplarz). Po znalezieniu takiego cuda" zastanawiam się, czy jakakolwiek choćby mała część będzie do użytku. Szkoda czasu i fatygi. Do tego mity o rzadkości... W ostatnich miesiącach walk bardzo popularna broń (nawet po 20-40 na kompanię) nawet w jednostkach Volksgrenadierów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 Kaziu, co tam słychać w Koszalinie. Zajeżdżasz czasem do Szczecina na AR? Piotr i anda". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 4 Marzec 2004 Share Napisano 4 Marzec 2004 ponoć rzeczy są warte tyle ile ktoś za nie chce zapłacić ... ale pewnie sprzedający nie obraziłby się jakby ktos mu za to dał ze dwie stówki ... :) Cena to sprawa bardzo indywidualna ... bo dla dziadka ze wsi taki sturm nie bedzie wart 2 zl a jakis napalony zbieracz da ze to znacznie więcej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 mp 43 aktualna cena 15.000 zl.bez rdzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 W USA STG 44, koszt 10.000 zielonych(na chodzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 W USA STG 44, koszt 10.000 zielonych(na chodzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Co za bzdury! Proponuję przejrzeć kilka stron poświęconych obrotowi bronią kolekcjonerską w USA. Wciąż pokutują u nas mity o niebotycznych cenach na Zachodzie. A prawda jest taka, że u nas (patrz Allegro") żąda się nieprzyzwoitych cen za przedmioty w bardzo kiepskich stanach. Właściwie zakonserwowane i wyeksponowane (przez to także warte cokolwiek) fanty" są na naszych giełdach, również internetowych, rzadkością. A już te przyniesione z lasu totalne destrukty wystawiane na aukcjach bez wstępnego ich oczyszczenia z piasku aby tylko sprzedać" są poniżej krytyki i świadczą o braku szacunku dla potencjalnego odbiorcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 W USA Sturm - deko czyli pozbawiony cech bojowych kosztuje ok. 1200 - 1500 a mozna kupic i troche taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 w ameryce sa kluby strzeleckie(legalne), gdzie wystrzeleniecalego magazynka z stg 44 kosztuje 500 dolców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 nie widziałem w usa dekowanej zabytkowej broni z 2 wojny,za niszczenie zabytkow mozna dostac wyrok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 Bo ona jest azdekowana w zupelnie inny sposob. Np. jeslichodzi o MP 40 to zabroniomne jest posiadanie ury" - nie wiem jak to sie dokladnie nazywa, chodzi o korpus kryjacy mechanizm wewnetrzny a cala reszte mozna sobie miec bez zadnych zezwolen! Mozna tez sobie zlozyc MP ale wtedy rura musi byc z aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mek100 Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Proponuję pobawić się z nim i doprowadzić go do przyzwoitego stanu. Wyższa cena gwarantowana.Jeżeli jesteś pasjonatem niemieckiej broni to będzie to dla Ciebie ciekawe przeżycie. Pod tą rdzą kryje się 60-letnia, ciekawa broń. Czyszczenie i rozruszanie tej broni to jest frajda. Na twoim miejscu zrobiłbym to.Pozdrawiam wszystkich odkrywców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wader Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 w usa mozna se postrzelac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gigant Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 W Thompson ( USA - Connecticut ) sprzedano z ogłoszeniaMP 43 w stanie sprawnym (niedekowany) za 11 000$.Było to w zeszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.