mercur Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 Witam,Jestem w posiadaniu wykopka Stg 44 (widoczny na zdjęciu) i chciałbym się dowiedzieć czy w stanie w jakim go mam, jest to coś warte?? Prosze, o rzetelną informację i kontakt na e-mail (mercur@poczta.onet.pl) w przypadku pytań.Pozdro,____________mercur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercur Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 W razie pytań, proszę pisać na e-maila z treści mojego pierwszego posta. E-mail: mercur@interia.pl JEST NIEAKTUALNY!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Wstaw na Allegro z b. wysoka cena rezerwowa a kupujacy (ewentualni) sami zweryfikuja ci cene.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Jak dostaniesz 200 zł to bedzie super... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Okejos no nie przesadzaj! 200 zł za taki ogryzek? Myślę ,że jakby kolega wyrwał 100 zł to dobrze ,oczywiście są apały" co by dali 500 za tego szturma"...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercur Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 ...i powiem Wam, ze na tych NAPALUSKÓW najbardziej liczę i gorąco ich pozdrawiam !! ;-) hihihihi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 ja osobiscie wiecej jak 40zl bym nie dal, no ale na allegro moze dostaniesz podwojna cene, max 100zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 No, ustawowo do 8 lat ;-). Ale widać, że zdeaktywowany w czasie wojny.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 ok. 50 PLN, ale cuda się zdarzają.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 no nie przesadzajmy po 5 dych to chodzą kiepskie mausy. szturmy to w sumie rzadkosc. z tego lufa korpus i byc moze bebechy nadaja sie na czesci. na alegro powinien pojsc za 100-200 zl.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Dlaczego rzadkość? Było tego o wiele więcej niż się powszechnie uważa. Wyprodukowano coś koło 450000 egzemplarzy ,wiadomo że to mniej niż np. kar.98k ,ale nie ma sensu robić ze szturma" nie wiadomo jakiego rarytasu ,czy kolejnej z serii Wunderwaffe" :))pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 po prostu na ile mausow czy mosinow trafia ci sie lub znajomym szturm - proste rownanie na wyznacznik rzadkoscipozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Takie dane to tylko na priva ;-)pozdrowiono! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercur Napisano 1 Marzec 2004 Autor Share Napisano 1 Marzec 2004 W pełni popieram kolegę wyzek: mój Sturm jest absolutną rzadkościa!!! ;-)A tak powaznie, czy nie nalezy tego typu znalezisk traktowac szczególnie okazyjnie na terenie Polski??? z tego co wiem, Stg 44 były głównie słane na front zachodn, i tamtejsze jednostki dostawały je na wyposażenie - oczywiście z zachowaniem hierachii : najpierw oficerowie, potem podoficerowie, itd. Mój egzemplarz pochodzi z terenów Wału Pomorskiego, zastanawiam się, czy mozna jakoś dojść do tego jakie jednostki tam stacjonujace/walczące były doposazone w Stg 44??Ech.... pozdro,____________mercur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercur Napisano 1 Marzec 2004 Autor Share Napisano 1 Marzec 2004 I jeszcze jedno zdjęcie mojego Sturma. tło mniej się zlewa ze rdzą ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercur Napisano 1 Marzec 2004 Autor Share Napisano 1 Marzec 2004 I z drugiej strony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Nie jest to pierwszy i nie ostatni StG. trafiany na Wale pomorskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 takie one zadkie ze mialem 3 sztuki z punktu skupu zlomu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Gdyby były takie żadkie to nie pojawiały by się przez cały non stop czas na Allegro . A co do ceny to towar jest tyle wart ile jest ktoś skłonny za niego zapłacić .pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Niekoniecznie były wysyłane na front zachodni ,tak jak piszesz...większość poszła na wschód bo tu było najwieksze zapotrzebowanie na broń. W broń tą nigdy nie byli uzbrojeni oficerowie (ci mieli z reguły MP-38/40) a szturmów" uzywali żołnierze piechoty (bodajże 1 szt. na drużynę...-mogę się mylić)i grenadierzy pancerni.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Było dokładnie tak jak mówi Bjar_1! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 No właśnie!!! ;)bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 SZROT!!! 50-100zl max(ale chyba tylko na allegro) Tlok-szrotkomora-pogniecionazamek-prawdopodobnie tezchwyt-rozpiep...nawet gniazdo magazynka jest wyszczerbionewyglada jak by byl ogolnie zgietyJedyne co mozna wykorzystac to szczerbina, mufa kolby, ewentualnie lufa.Pozatym Mercur wyglada na to ze chcerz go opchnac poprzez forum a takich zeczy sie nie robi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercur Napisano 2 Marzec 2004 Autor Share Napisano 2 Marzec 2004 Ech Mr michalczewski.... no comments.... Z resztą.... kto by takiego SZROTA z rozpiep...zamkiem itd kupił...Pozdro,_____________mercur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 Mercur kliknij na priv do mnie.poz.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.