Skocz do zawartości
  • 0

Motor

Obsi90

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hans-to mi zabiłeś klina. Faktycznie, jakby Ardie jednak sporo szczegółów-jakby Wanderer. Nie sądzę, żeby składak. Dziwne ustrojstwo". Szkoda, że silnika nie widać.

C.
Napisano
Przede wszystkim, MOTOR, to w języku naszych odwiecznych przyjaciół znaczy SILNIK.
Tobie kolego pewnie chodzi o MOTOCYKL na, którym siedzi dziadzio? prawda?
Mnie osobiście przypomina on Ardie TM 25, choć są pewne różnice i na 100% nie wiem, ale...
Napisano
Nawet powstał film pod tytułem MOTÓR" pokazujący sielskie wiejskie klimahty MOTÓRZYSTÓW".Obejrzałbym jeszcze raz.....
http://motor.filmweb.pl/f104649/Mot%C3%B3r,2005/opisy
Napisano

Kwestie Wiejskich Sprzętów Kaskaderskich czy jak wygląda Wujka Franka Motór proponuję zawiesić.
Chodzi o to, że przód motocykla do identyfikacji jest (chyba, że źle widzę?) taki -->
czyli system DRUID.
Pechowo, że takie przodki" w latach 1920-1928 używało w Europie bardzo dużo firm. Zwłaszcza w Niemczech oraz Wielkiej Brytanii.
Dla mnie tamten motocykl jest zdecydowanie niemiecki.

C.

Napisano
Trapez przedniego zawieszenia jest przełożony przez błotnik,
co było dosyć rzadkim rozwiązaniem, na 99% Niemiec sugeruje się lampą i ledwie widocznym sygnałem Bosch-a, motocykl z początku lat dwudziestych. Trochę przypomina Wanderera.
Napisano
Witam . Jeśli mnie wzrok nie myli to z za nogi motocyklisty wystaje frament głowicy tylnego cylindra czyli jest to silnik w układzie V . Może Indian lub HD.
Napisano
A może żaden z nich? Ani Triumph, ani DKW a tym bardziej HD czy Indian nie stosowały przodu typu druid.
To jest WANDERER z ok. 1924 r. Problem w tym, że produkowano dwa rodzaje motocykli, prawie identyczne-różniły się tylko pojemnością i tym, że jeden był widlasty a drugiemu zabrano tylny cylinder i był singlem. Tu raczej singiel, ale pewności nie mam.

C.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie