Obsi90 Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Napisano 27 Styczeń 2010 Co to za motor?Na motorze siedzi mój pradziadek zdjęcie po wygraniu jakiegoś wyścigu.
Catadero Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Hans-to mi zabiłeś klina. Faktycznie, jakby Ardie jednak sporo szczegółów-jakby Wanderer. Nie sądzę, żeby składak. Dziwne ustrojstwo". Szkoda, że silnika nie widać.C.
Hansdekawka Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Przede wszystkim, MOTOR, to w języku naszych odwiecznych przyjaciół znaczy SILNIK.Tobie kolego pewnie chodzi o MOTOCYKL na, którym siedzi dziadzio? prawda?Mnie osobiście przypomina on Ardie TM 25, choć są pewne różnice i na 100% nie wiem, ale...
szczep15 Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 WitamOto moja propozycja.Może nie całkiem taki jak powyżej,ale bardzo podobny.pozdr
danieloff Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Hansdekawka - w dawnych kręgach wiejskich kaskaderów używało się nazwy MOTÓR :-)
BART30 Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Nawet powstał film pod tytułem MOTÓR" pokazujący sielskie wiejskie klimahty MOTÓRZYSTÓW".Obejrzałbym jeszcze raz.....http://motor.filmweb.pl/f104649/Mot%C3%B3r,2005/opisy
Catadero Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Kwestie Wiejskich Sprzętów Kaskaderskich czy jak wygląda Wujka Franka Motór proponuję zawiesić.Chodzi o to, że przód motocykla do identyfikacji jest (chyba, że źle widzę?) taki -->czyli system DRUID.Pechowo, że takie przodki" w latach 1920-1928 używało w Europie bardzo dużo firm. Zwłaszcza w Niemczech oraz Wielkiej Brytanii. Dla mnie tamten motocykl jest zdecydowanie niemiecki. C.
Enes Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Trapez przedniego zawieszenia jest przełożony przez błotnik,co było dosyć rzadkim rozwiązaniem, na 99% Niemiec sugeruje się lampą i ledwie widocznym sygnałem Bosch-a, motocykl z początku lat dwudziestych. Trochę przypomina Wanderera.
DRVAL Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Witam . Jeśli mnie wzrok nie myli to z za nogi motocyklisty wystaje frament głowicy tylnego cylindra czyli jest to silnik w układzie V . Może Indian lub HD.
Catadero Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 A może żaden z nich? Ani Triumph, ani DKW a tym bardziej HD czy Indian nie stosowały przodu typu druid.To jest WANDERER z ok. 1924 r. Problem w tym, że produkowano dwa rodzaje motocykli, prawie identyczne-różniły się tylko pojemnością i tym, że jeden był widlasty a drugiemu zabrano tylny cylinder i był singlem. Tu raczej singiel, ale pewności nie mam.C.
Pytanie
Obsi90
Co to za motor?
Na motorze siedzi mój pradziadek zdjęcie po wygraniu jakiegoś wyścigu.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.