tankista-rajdowiec Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 do golfa III 1.9 (1996)w dieslu polecili kiedyś dolać trochę benzyny i jak na razie się sprawdza i przed każdą zimą wymieniamy filtr paliwa a do ciągnika (kupiony rok temu nowy, bardzo czuły na paliwo) na 50 l ropy wlewamy 5 l benzyny i stoi pod chmurka i jeszcze nie zawiódłpozdro tankista-rajdowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 mam diesla w CR i odpukać zapala za pierwszym strzałem, inna sprawa ze paliwo powinno być dostosowane do warunków atmosferycznych i jakieś zamarzanie przy 15 stopniach to nadaje sie na sprawę sądową przeciwko ajentowi stacji paliw.Nie radzę lać benzyny i denaturatu do CR lepiej jakiś firmowy dodatek, suche paliwo zabija pompę wysokiego ciśnienia i wtryski /1500pln za sztukę/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 adamusek2009 nie rób sobie jaj z ludzi. Porównując aku z dolnej półki do akusów Bosch czy Banner wprowadzasz w błąd. Wiesz, to że w środku wygląda podobnie, nic nie znaczy. To tak jak chociażby ze świecami. Kup tanie albo kup Boscha. A niby ta sama świeca. Jakość materiałów, jakość złożenia, wiele rzeczy ma wpływ na ostateczny efekt produktu.Co do dolewek- do starego Diesla możesz wlać teoretycznie latem wszystkiego niemal i pojedzie. Zimą denaturat lub benzyna jako niewielka dolewka zdaje egzamin. W dieslu starej generacji. Z ciekawostek dość zabawnych- kumpel zaczynając jazdę na TIRach podjechał na stację i zatankował do konia benzynę przez swoje sieroctwo. Na szczęście nie było to daleko od jego domu, więc wypompował z ojcem benzynę do beczki, a jako, że w domu same diesle, benzynę dolewali do ciągnika (rolniczego) i w końcu przepalili :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Proponuje trociniak :) będzie ciepło... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 RE: Metoda na chłoda - w samochodzie mjut (572 / 43) 2010-02-01 14:12:03 To tak jak chociażby ze świecami. Kup tanie albo kup Boscha" Ale Bosha leza w porownaniu z polskimi trojelektrodowymi a i do motocykli takie sobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 to jest dopiero zima... auto mi zasypało ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 http://wiadomosci.wp.pl/gid,11921506,title,Zgadnij-co-jest-pod-sniegiem---zdjecia,galeria.htmllinka mi wcześniej nie wkleiło :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Danieloff @ Otwierali pokrywę w środku kabiny, pomiedzy siedzeniami i tam coś grzali, czasami też grzali coś" pod podwoziem. Dokładnie nie wiem, bo ja grzałem" z kadrą w schowku na tarcze:-)tradycyjny kopeć" podgrzewali misę olejową,a następnie pewnie przystawiali żywy ogień do kolektora ssącego.Ostatnio przy -20 swojego diesla podobnie odpalałem,ale do kolektora użyłem opalarki.Na allezło znalazłem grzałkę (150zeta)do montażu w bloku(do silników VW),która podgrzewa płyn chłodzący,ale są i przepływowe ,które montuje się na wężu.Do tych ostatnich jednak nie bardzo mam przekonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.