krank Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Napisano 20 Styczeń 2010 witam panowie jak myślicie to oryginał czy lipa??
tczkrjo Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 cos o klamrach i nie tylko mozesz sprawdzic na tej stroniehttp://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/01Uniforms.html
tczkrjo Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 http://www.germanmilitaria.com/Heer/08Belts.html
green75 Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 26 do 30 zł na znanym serwisie aukcyjnym. :)
Shluka Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 W tym przypadku sprawa jest prosta, sygnatura M4/24.Pozdrawiam Wojtek
krank Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Napisano 21 Styczeń 2010 Dobra strona tylko żeby jeszcze było po polsku....
Sailer Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Rewers pewnie odlewany jak w poprzednich.Dobre kopie klamerek ss to koszt ok 150pln'ów na all... :]
krank Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Napisano 21 Styczeń 2010 Kolego sailer jak możesz to daj mi namiary na takie klamerki pozdro
mazic Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 ok, sygnatura, a co jeśli sygnatura jest zgodna z klamrą? jak wtedy można rozpoznać że to bubel?chodzi mi o metody rozpoznawania ze zdjęć jak i w realu.Jesli naruszam jakieś regóły forum to prosze przenieść do odpowiedniego dzialu
Sailer Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Tamtych już nie ma, były stalowe. Znalazłem taką z alumanium :] http://www.allegro.pl/item893795342_klamra_niemiecka_ss_aluminium.html#galleryPozdrO
krank Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Napisano 21 Styczeń 2010 ja w tamtym roku znalazłem na strychu u siebie klamrę gott mit uns z orłem ale bez swastyki stan jak nowa i zamieniłem sę na kryż polonia restitva i na podróbę odznaki nsdap
danieloff Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Akurat w przypadku tych klamer" na pierwszy rzut oka widać, ze to tandetny odlew z jakiegoś stopu cyny, który da się zgniatać w palcach, do tego dziwaczny zaczep chyba z miedzianego drutu. To najtańsza z dostepnych kopii, na rynku dostępne są lepsze, dużo lepsze podróby, niektóre praktycznie nie do odróżnienia. Nie da się odróżniać kopii, tych lepiej zrobionych, od oryginalnych klamer bez nabycia pewniej wiedzy i obcowania z prawdziwymi egzemplarzami. Musi przejść przez Twoje recę, kolego, kilkaset klamer różnego typu, abyś mógł wyczuć" podróbę, czasami to kwestia węchu i instynktu kolekcjonerskiego czy doświadczenia. Zbieram klamry od lat i sam jeszcze się tego uczę, a fałszerze są coraz lepsi. Nikt nie poda Ci na Forum kilku niezawodnych rad na rozpoznanie kopii, musisz być jak program antywirusowy i ciągle aktualizować swoją wiedzę o klamrach oryginalnych i o coraz to nowych podróbach. Nie ma łatwo w tym temacie, chyba, że ktoś pokazuje takie ewidentne gówno jak na fotkach powyżej.
abcd Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Czy widział ktoś pewnego pochodzenia klamrę Heer wykonaną ze znalu lecz 1 częśćiową bez osobnej dołączanej okrągłej nakładki.
danieloff Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Ja mam tylko z nakładką. Tłoczenia w ZnAl-u raczej nie praktykowano a z odlewów spotkałem się tylko z klamerką HJ.
Pytanie
krank
witam panowie jak myślicie to oryginał czy lipa??
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.