Skocz do zawartości
  • 0

klamra niemiecka

krank

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ok, sygnatura, a co jeśli sygnatura jest zgodna z klamrą? jak wtedy można rozpoznać że to bubel?chodzi mi o metody rozpoznawania ze zdjęć jak i w realu.
Jesli naruszam jakieś regóły forum to prosze przenieść do odpowiedniego dzialu
Napisano
Tamtych już nie ma, były stalowe. Znalazłem taką z alumanium :]

http://www.allegro.pl/item893795342_klamra_niemiecka_ss_aluminium.html#gallery

PozdrO
Napisano
ja w tamtym roku znalazłem na strychu u siebie klamrę gott mit uns z orłem ale bez swastyki stan jak nowa i zamieniłem sę na kryż polonia restitva i na podróbę odznaki nsdap
Napisano
Akurat w przypadku tych klamer" na pierwszy rzut oka widać, ze to tandetny odlew z jakiegoś stopu cyny, który da się zgniatać w palcach, do tego dziwaczny zaczep chyba z miedzianego drutu. To najtańsza z dostepnych kopii, na rynku dostępne są lepsze, dużo lepsze podróby, niektóre praktycznie nie do odróżnienia.
Nie da się odróżniać kopii, tych lepiej zrobionych, od oryginalnych klamer bez nabycia pewniej wiedzy i obcowania z prawdziwymi egzemplarzami. Musi przejść przez Twoje recę, kolego, kilkaset klamer różnego typu, abyś mógł wyczuć" podróbę, czasami to kwestia węchu i instynktu kolekcjonerskiego czy doświadczenia. Zbieram klamry od lat i sam jeszcze się tego uczę, a fałszerze są coraz lepsi. Nikt nie poda Ci na Forum kilku niezawodnych rad na rozpoznanie kopii, musisz być jak program antywirusowy i ciągle aktualizować swoją wiedzę o klamrach oryginalnych i o coraz to nowych podróbach. Nie ma łatwo w tym temacie, chyba, że ktoś pokazuje takie ewidentne gówno jak na fotkach powyżej.
Napisano
Czy widział ktoś pewnego pochodzenia klamrę Heer wykonaną ze znalu lecz 1 częśćiową bez osobnej dołączanej okrągłej nakładki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie