bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Napisano 18 Styczeń 2010 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7469042,Hitler_zaprasza_na_impreze__Dla_szefow_klubu_to__zabawne__.htmlProkuratura zapowiada, że przyjrzy się sprawie plakatu z wizerunkiem Adolfa Hitlera i nazistowskim orłem, który reklamuje imprezę planowaną na luty w warszawskim klubie muzycznym "Skłot.- Prezentowanie - choćby nawet w internecie - treści nawiązujących do propagowania faszyzmu jest przestępstwem ściganym z urzędu - powiedziała rzeczniczka Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga Renata Mazur.Przestępstwo propagowania faszyzmu, według Kodeksu karnego, polega na publicznym przedstawianiu faszystowskiego ustroju państwa w zamiarze przekonania do niego np. za pomocą wydawnictw, wypowiedzi w mediach, czy ulotek - grozi za to do dwóch lat więzienia. Prokuratura w podobnych wypadkach musi zbadać zamiar sprawcy, bo według obecnych przepisów, samo eksponowanie faszystowskich symboli nie stanowi przestępstwa - o ile celem nie jest ich propagowanie.O sprawie poinformowała telewizja TVN Warszawa. Według tej stacji, mieszkańcy Pragi, gdzie mieści się klub "Skłot, są "zniesmaczeni, a szefowie klubu uważają plakat, na którym Hitlerowi w obróbce komputerowej dorobiono żółte okulary, za "zabawny. Hasło imprezy to "Melanż ostateczny."Melanż ostateczny, Hitler - dla szefów klubu to... zabawnePlakat i zaproszenie na imprezę nawiązuje do licznych krążących po internecie przeróbek głośnego filmu "Upadek, opowiadającego o ostatnich dniach życia Hitlera. W jednej z wersji internautów do niemieckiego tekstu dorobiono napisy dialogowe. Z tego "tłumaczenia wynika, że Hitler i jego generałowie rozmawiają nie o planach obrony Berlina, lecz o kondycji warszawskich klubów. - To może być zabawne - tak powiązanie tej przeróbki z reklamą imprezy skomentowała dla TVN Warszawa Kalina Koślińska z klubu "Skłot.Stacja cytuje też jednego z powstańców warszawskich Edmunda Baranowskiego. - Jestem tym po prostu ogromnie zaskoczony, zdumiony i z trudem do mnie dochodzi, że w roku 2010 może dojść do tego rodzaju publikacji - powiedział".Źródło: Gazeta.pl
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Napisano 18 Styczeń 2010 I sam filmik - ostrzegam że jest przehardkorowy:http://www.youtube.com/watch?v=pazQoQbe8UY;]
herrmateuss Napisano 18 Styczeń 2010 Napisano 18 Styczeń 2010 Bjarimpreza z Lady Gaga mnie rozwaliła :)Od końca wojny nic nie zrobiło Hitlerowi wiekszego obciachu niż Youtube:) i dobrze :D
AKMS Napisano 18 Styczeń 2010 Napisano 18 Styczeń 2010 Grubo, heh! Szukają Pana wszystkie możliwe służby. Melanż zbyt epicki."
Trooper85 Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Plakat sam w sobie faktycznie kontrowersyjny, można powiedzieć, ze niesmaczy. ale pod propagowanie tego się raczej podciagnać nie da.A filmik oczywiście epicki :) P.S. Po tych zółtych okularach widac, że Adolf jednak postanowił nieco zmodernizować swoją stylówę :P
Patrykheya26 Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Bjar normalnie gratulacje z wątkiem, prawie się zadławiłem podczas kolacji. Film niesamowity buahaha. POKER FACE Panowie.
bjar_1 Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Napisano 19 Styczeń 2010 No wiele jest przeróbek Upadku", jednak ta jest najbardziej MASSIVE :)
PAWEL*STRC Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Ale nie zostawie moich krów samych"To niech Pan je sprzeda Może ciebie ku**a sprzedam"hahaha :D
Erih Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Totalna parodia Adolfa H. i jego chorej ideologii. Myślę że świadoma. Dajcie mi machinę czasu , cofnę się do 38 i mu to puszczę. zastrzeli się rochę" wcześniej. Jeżeli nie padnie na zawał.
Zwierzu Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Bjar.Ostatnio to się chyba tak ubawiłem podczas itwy pancernej" :))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.