bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2010 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7469042,Hitler_zaprasza_na_impreze__Dla_szefow_klubu_to__zabawne__.htmlProkuratura zapowiada, że przyjrzy się sprawie plakatu z wizerunkiem Adolfa Hitlera i nazistowskim orłem, który reklamuje imprezę planowaną na luty w warszawskim klubie muzycznym "Skłot.- Prezentowanie - choćby nawet w internecie - treści nawiązujących do propagowania faszyzmu jest przestępstwem ściganym z urzędu - powiedziała rzeczniczka Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga Renata Mazur.Przestępstwo propagowania faszyzmu, według Kodeksu karnego, polega na publicznym przedstawianiu faszystowskiego ustroju państwa w zamiarze przekonania do niego np. za pomocą wydawnictw, wypowiedzi w mediach, czy ulotek - grozi za to do dwóch lat więzienia. Prokuratura w podobnych wypadkach musi zbadać zamiar sprawcy, bo według obecnych przepisów, samo eksponowanie faszystowskich symboli nie stanowi przestępstwa - o ile celem nie jest ich propagowanie.O sprawie poinformowała telewizja TVN Warszawa. Według tej stacji, mieszkańcy Pragi, gdzie mieści się klub "Skłot, są "zniesmaczeni, a szefowie klubu uważają plakat, na którym Hitlerowi w obróbce komputerowej dorobiono żółte okulary, za "zabawny. Hasło imprezy to "Melanż ostateczny."Melanż ostateczny, Hitler - dla szefów klubu to... zabawnePlakat i zaproszenie na imprezę nawiązuje do licznych krążących po internecie przeróbek głośnego filmu "Upadek, opowiadającego o ostatnich dniach życia Hitlera. W jednej z wersji internautów do niemieckiego tekstu dorobiono napisy dialogowe. Z tego "tłumaczenia wynika, że Hitler i jego generałowie rozmawiają nie o planach obrony Berlina, lecz o kondycji warszawskich klubów. - To może być zabawne - tak powiązanie tej przeróbki z reklamą imprezy skomentowała dla TVN Warszawa Kalina Koślińska z klubu "Skłot.Stacja cytuje też jednego z powstańców warszawskich Edmunda Baranowskiego. - Jestem tym po prostu ogromnie zaskoczony, zdumiony i z trudem do mnie dochodzi, że w roku 2010 może dojść do tego rodzaju publikacji - powiedział".Źródło: Gazeta.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2010 I sam filmik - ostrzegam że jest przehardkorowy:http://www.youtube.com/watch?v=pazQoQbe8UY;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 Bjarimpreza z Lady Gaga mnie rozwaliła :)Od końca wojny nic nie zrobiło Hitlerowi wiekszego obciachu niż Youtube:) i dobrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 Grubo, heh! Szukają Pana wszystkie możliwe służby. Melanż zbyt epicki." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Plakat sam w sobie faktycznie kontrowersyjny, można powiedzieć, ze niesmaczy. ale pod propagowanie tego się raczej podciagnać nie da.A filmik oczywiście epicki :) P.S. Po tych zółtych okularach widac, że Adolf jednak postanowił nieco zmodernizować swoją stylówę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykheya26 Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Bjar normalnie gratulacje z wątkiem, prawie się zadławiłem podczas kolacji. Film niesamowity buahaha. POKER FACE Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2010 No wiele jest przeróbek Upadku", jednak ta jest najbardziej MASSIVE :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Ale nie zostawie moich krów samych"To niech Pan je sprzeda Może ciebie ku**a sprzedam"hahaha :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 Totalna parodia Adolfa H. i jego chorej ideologii. Myślę że świadoma. Dajcie mi machinę czasu , cofnę się do 38 i mu to puszczę. zastrzeli się rochę" wcześniej. Jeżeli nie padnie na zawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Bjar.Ostatnio to się chyba tak ubawiłem podczas itwy pancernej" :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2010 Cała przyjemność po mojej stronie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.