mar02 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2010 Witam Helmik posiada bardzo duzo org. farby lecz jest przykryta tym nalotem Czy kwas szczawiowy pomoze ?Nie chodzi o koszty tylko o dzialanie prosze o pomoc pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar02 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2010 i druga strona - ktos juz go ruszal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar02 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2010 srodeczek - wszystkie nity zachowane ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar02 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2010 o! ile tu farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumsk Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 Nie czyść tego żadnym kwasem. Też wcześniej myślałem że na takie sprawy to kwas szczawiowy ale kolega mi uświadomił że kwas szczawiowy niszczy mocno metal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumsk Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 Można przykład zanurzyć to w oliwę z oliwek.. (chyba) ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar02 Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2010 ktos cos dopowie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 polecam wątek :http://www.odkrywca-online.com/m42-i-kwas-szczawiowy,643265.html#643265Szumsk - weź cenę oliwy z oliwek, pomnóż przez ileś litrów potrzebnych na hełm. Mnie wyszła lekka przesada, czyli koszt nieadekwatny do efektów.Poza tym, nie wiem czy oliwka w tym wypadku by coś dała. Testowałem na drobnicy i osobiście nie bardzo jestem zadowolony z efektów moczenia w oliwce.Kwas szczawiowy testowałem na pochwie do bagnetu - efekt końcowy był, dla mnie zadowalający.-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 18 Styczeń 2010 Share Napisano 18 Styczeń 2010 Nie chodzi o to ,że kwas ładnie czyści tylko o to co dzieje się z metalem po kilku latach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 ja tez jestem zadowolony z działania kwasu mam rok hałerka po kompanku i jest gitara :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 wymocz porządnie w nafcie, a potem delikatnie potraktuj rdzę metalowa szczotka. Jak nie ma głębokiej korozii to nie ma potrzeby bawienia się z kwasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 19 Styczeń 2010 Share Napisano 19 Styczeń 2010 świeży" wątek - kolega właśnie przetestował hełm i kwas szczawiowyhttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=664757#992481 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Ta kolego tyfus, wszyscy wiedzą ,że czyści pięknie, chodzi o to co dzieje się z fantem po kilku latach od użycia tego kwasu. Niestety nikt jeszcze tego nie potwierdził ale ponoć zaczyna dużo szybciej po jakichś 5 latach korodować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 chyba można go jakoś zakonserwować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.